VERSLAG LVSL MAANDAG 15 APRIL 2019

Nu eens geen workshop of gastsprekers, maar een terugblik op het rijke verleden van de LVSL, kortom films uit het verre en nabije verleden. Of in de woorden van de aankondiger: kijken naar oude meuk, maar wel mooie meuk, geselecteerd door André.
Maar allereerst de mededelingen van de voorzitter.
  • De chauffeurs die naar de Zaanse Schans hebben gereden bij de LVSL uitdag kunnen bij Pim hun parkeerkosten van 10 euro declareren.
  • Als Wetransfer niet werkt, en dat gebeurt wel eens, gebruik van Google Drive als middel om je video's naar de LVSL te sturen. De website geeft aan hoe dat te doen.
  • Je hebt nog tot 22 april om je films in te leveren voor de wedstrijd eind deze maand.
  • De inspiratie-avond met Mark Neupert ( was gepland 30/4 ) is door hem uitgesteld; het Bestuur heeft het nu afgelast. Mocht je een toch bijdrage willen leveren neem dan zelf contact met hem op s.v.p.
  • De club is in het bezit van een nieuwe Mac PC.
Vanavond werden een aantal oude en soms lange films uit ons rijke LVSL archief vertoond, films die anders nooit meer vertoond zijn.
De spits wordt afgebeten door een korte film uit 2000 die het Millennium bug probleem (weet u het nog?) op de hak neemt: “Gebakken tijd”.
Een hilarisch persiflage op de gevreesde Millennium bug, waarbij het jaar 2000 opeens veranderde in 1900.
Het “Loflied op Dora”, het bekende lied van Wim Sonneveld, werd in 2003 door de dames groep ERWT prachtig vertaald in leuke en toepasselijke beelden. Origineel en creatief!
Een korte video uit 2017 was van Micha de Bruin, “OMA, de Ontbijt Makers App”. Alweer creatief en hilarisch.
De jubileumfilm uit 2002 was weer een lange, wel 30 minuten, “Sterke Verhalen”.
Een gezamenlijke productie met heel veel deelnemers, waar onder de oprichter van de LVSL Emile Timan. Een verhaal met vele verhalen, o.a. een voorspellende blik in de toekomst maar ook een terugblik op het verleden in flashbacks. Alweer professioneel en origineel!
We blijven in de sfeer van de jubileumfilms: uit 2007 stamt “Allemaal Water”. Een educatieve film over de functie van het water in Leiden en met veel bekende LVSL leden (ze waren toen toch wel wat jonger). Met animaties, humor, zang en een origineel script krijg je wel bewondering voor deze grote productie.
De film “Making of Allemaal Water” uit 2007 door Toon Verhoeven was een humoristische video die de hele groep spelers en makers volgde. Gespeeld o.a. door André, Corrie en heel, heel veel anderen.
De film over de “Uitdag 2018” in de Blijdorp dierentuin werd weer vertoond, waarin iedereen zijn of haar bijdrage kon terugzien.

Het was dus weer een zeer geslaagde avond met een goede selectie van films, waarbij opvalt hoe creatief we toch wel zijn in onze club.
Het was een meer dan avondvullend programma en is zeker voor herhaling vatbaar.
Toch wel een beetje jammer dat we vanaf onze PC thuis (nog?) geen toegang hebben tot ons ruim gevulde film-archief. Iets voor de toekomst misschien?

Wil van Voorst
lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)