Nieuws vanuit de Regio ZH12: Festivals in 2019

Onze Regio van de NOVA organiseert door het jaar heen diverse Festivals. De bekendste is het jaarlijkse Regiofestival. Maandag 21 januari 2019 is bekend geworden, dat de film Bevrijd van Home Made Productions, waar Else van Laere een belangrijk deel van uitmaakt, naar het Regiofestival gaat. Dit festival wordt gehouden op 13 april 2019 in De Tuyter, Nachtegaalstraat 8, 2922 VL te Krimpen aan den IJssel. Filmclub Toverlint is de organisator.

Op zaterdagmiddag 3 augustus 2019 organiseert de LVSL namens Regio ZH12 het Vakantiefilmfestival in Vogelvlucht. Ieder lid van de regio van de Nova kan hieraan deelnemen.
Een ander festival is het Themafestival.

Dit jaar organiseert Film- en Videogroep Rijnmond het "Themafestival 2019". Het thema is dit jaar "VERVOEREN", in de zin van het werkwoord vervoeren. Het festival wordt gehouden op zaterdagmiddag 26 oktober 2019 in Wijkcentrum Noord aan de Winston Churchilllaan 227 3202 GN te Spijkenisse van 13.00 uur tot 17.00 uur. De inloop is vanaf 12.30 uur.

De landelijke NOVA organiseert ook ieder jaar Festivals: Op zaterdag 2 en zondag 3 november 2018 organiseert AVO (Audio-visuele vereniging Oost) namens de Nederlandse Organisatie Van Audiovisuele amateurs het NOVA Filmfestival.
Tijdens het twee dagen durende evenement worden de beste amateurfilms van Nederland vertoond. Het filmfestival vindt plaats in de Schouwburg Lochem, Oosterwal 22 in Lochem.

Op zaterdag 11 mei 2019 wordt het 1 minuut Festival gehouden in De Stoomhal te Wormerveer. Maak een film die in geen geval langer mag zijn dan 60 seconden, inclusief het geluid, de titel en de aftiteling. Zowel NOVA-leden als niet-leden kunnen deelnemen aan de wedstrijd. Het aantal inschrijvingen per deelnemer is onbeperkt.

Tot slot iets bijzonders. Het internationale UNICA filmfestival wordt dit jaar in Zeist gehouden van 24 tot 31 augustus 2019 in Hotel Theater Figi, Het rond 2 te Zeist.
Nog bijzonderder is, dat ook een film van Home Made Productions, u weet wel van Else van Laere, meedoet met de film Schaduwspel.
Een prachtige prestatie.

Meer informatie over al deze festivals vindt u op de website van de Regio: https://www.zh12.videofilmers.nl en op de site van de NOVA: https://nova.videofilmers.nl Nog geen lid van de NOVA? U kunt zich opgeven bij de ledenadministratie@lvsl.nl. U wordt dan lid van de Regio ZH12 van de NOVA voor slechts € 20,-- per jaar. Meer informatie hierover kunt u bij mij krijgen. Van harte aanbevolen.
André van der Tuijn

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)