Leiden in beeld!!! 31-10-2018

Op woensdagavond 31 oktober heeft de LVSL een filmvoorstelling gegeven voor de Personeelsvereniging van de Universiteit - Leiden. De titel was: “Leiden in beeld”. Deze filmvoorstelling is gehouden in Buurtcentrum “Matilo” te Leiden. (Rivierenbuurt) Er was een enorme belangstelling voor deze avond. Ruim 70 mensen hadden zich opgegeven voor deze filmvoorstelling. Reden voor ons om uit te wijken naar dit Buurtcentrum.

De vertoonde films waren vooral oude films over Leiden, sommige gemaakt door LVSL leden, andere door derden. Zo werd de film “De Gracht” van Emile Timan vertoond, en de film van Joop Ramb, “De Beestenmarkt”. Het werd een avondje “nostalgie”, met veel zwart/wit beelden. Maar ook de toeschouwers waren een mix van zwart/wit, oftewel grijs en hebben allen genoten. Na al dit zwart/wit geweld werd als laatste de film van Gerard de Boer en Dick Brouwer gedraaid ”De Waag terug in beeld”. Eindelijk kleur en een 16/9 beeld, dus een waardig slot van deze avond.

De techniek was in handen van Hans Flick en Mario Mazzacani was behulpzaam bij de opbouw van de techniek. (Beamer, geluid, etc.) De reacties van het publiek waren lovend en zo heeft de LVSL weer bij veel Leidenaren in de aandacht gestaan.

Nu op naar de volgende filmvertoning, namelijk volgende week donderdagmiddag bij de “Zonnebloem” in Voorschoten, waar ook weer veel bezoekers worden verwacht. Hiervoor wordt een nieuw filmprogramma samengesteld en zal de winnende film van de afgelopen wedstrijd “De Paardenmarkt” van Peter Meijer als afsluiter van deze middag worden getoond.

Zo blijft de LVSL in actie !!! …… en wij “van de straat”.

Pim Perquin

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)