Daphne Lammers te gast - 15 oktober 2018

Door toedoen van ons gewaardeerde lid de Heer Willem Koning konden wij vanavond een bijzondere gast verwelkomen. Ditmaal een leuke dame en zij zegt tegen onze Willem: Oom. Het kwartje valt , het blijkt een nichtje te zijn van onze Willem. We heten haar hartelijk welkom. Alle mannen gaan direct rechtop zitten bij het zien van deze leuke persoonlijkheid tevens bekend TV gezicht. Dat komt niet vaak voor in ons eenvoudige buurthuis. Haar naam is Daphne Lammers en zij is journaliste en presentatrice van RTL nieuws Het is muisstil in de zaal.

Opgewekt gaat zij van start hoe het allemaal 22 jaar geleden begon. Hoe zij er op uit werd gestuurd naar allerlei gebeurtenissen als journalist. Het was een hectische tijd en er gebeurde veel in ons kleine landje. Branden, vuurwerk ontploffingen. En om bij de belangrijkste persoon te komen moet je wel eens “voordringen” en dat kan je volgens mij wel aan Daphne overlaten. Zo werd zij bij de redactie steeds bekender doordat zij vaak met de beste verhalen thuiskwam.

Op een gegeven moment kreeg zij een binnenbaan, waar zij het helemaal naar haar zin had. Via camerabeelden laat zij zien wat er allemaal komt kijken in een studio. Het geeft ook goed weer hoe hectisch alles gaat en blijf daar maar eens rustig onder. Blijkbaar is zij daar zeer geschikt voor. Al die groene wanden, die robot camera’s, de mannen die dat allemaal moeten besturen. Zij moet intussen even snel eten, haar kleding moet uitgezocht worden, snel naar de grime afdeling en dan klaar zitten als het aftellen begint. Blijf daar maar eens rustig onder.

Kortgeleden is zij benoemd tot anchor woman. Een zeer belangrijke schakel naar de kijker toe. Anchor woman is een vaste presentatrice in een televisiejournaal of ander actualiteitenprogramma, die ook contacten onderhoudt met verslaggevers buiten de studio. Een bekende uitspraak in die kringen is: “Wordt er over mij ook al gesproken als de anchor woman van RTL nieuws? Dat is heel goed nieuws en mag nog veel meer”. Na nog een filmpje over wat er allemaal gebeurt voordat de uitzending de lucht ingaat is er een korte pauze om bij te komen. Ben toen al huiswaarts gekeerd om haar nogmaals life op mijn televisie te kunnen zien.

Wat een eer dat zij zowaar in levende lijve in ons clublokaaltje aanwezig wilde zijn.

Met dank aan oom Willem.

Henk Robbers

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)