Verslag LVSL-avond 17-9-2018

Allereerst enkele algemene mededelingen door Pim Perquin:

  • André laat zijn groeten overbrengen vanuit Moskou.
  • Op dinsdag 9 oktober a.s. is er om 19:30 uur een Smartphone filmcursus gegeven door André en Michael. Leden kunnen zich ook inschrijven.
  • Op 20 oktober a.s. is er in buurtcentrum Matilo een cursus “filmen voor gevorderden” gegeven door André en Toon. Ook daar kunnen leden zich voor opgeven.
  • Op 16 oktober a.s. is de jaarlijkse denktank avond waarbij de leden hun wensen met betrekking tot de programmering kenbaar kunnen maken.
  • Op 29 oktober a.s. is er een NOVA filmcursus in Heemskerk. Leo van Aubel wil graag gezamenlijk daar naar toe reizen en vraagt wie er heen gaat?
  • Films over Leiden zullen worden getoond in Matilo en bij de Zonnebloem in Voorschoten.

De Reflecta super 8/ normaal 8 filmscanner
Arie geeft uitleg over het gebruik van de Reflecta filmscanner welke de LVSL heeft aangeschaft. De filmscanner wordt gratis ter beschikking gesteld aan LVSL leden indien zij analoge films willen digitaliseren. Aan het gebruik door de leden zijn voorwaarden gesteld. Een gebruiksaanwijzing en de gebruiksvoorwaarden zullen worden gepubliceerd op de website van de LVSL. Arie demonstreert het gebruik van de filmscanner en licht e.e.a. toe.

Er kunnen films van max. 15 minuten worden gescand, dus langere films moeten eerst worden geknipt. Arie zal een lijmpotje erbij doen zodat ze achteraf ook weer kunnen worden gelast. Het apparaat scant in HD kwaliteit zonder geluid. De analoge film is meestal 18 fps. Het scanresultaat is 30 fps. Dit verschil moet achteraf in het editing programma worden gecorrigeerd.

Bij het apparaat is een gebruiksaanwijzing, en verder staan er veel instructiefilmpjes op Youtube.


Foto's: Coby Haring

Tafeltjesavond
Na de pauze was het tafeltjes-avond. Pim Perquin had zijn garage leeggeruimd. Alle oude harde schijven, divers filmgerei, mediaspelers, CD’s en DVD’s etcetera kwam op tafel. De leden mochten uitzoeken wat van hun gading was. Enkele grote stukken werden verloot. Wat overbleef zou naar de kringloopwinkel gaan.

Nico Schwering

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)