Meer dan 16.000 geluidsopnames van de BBC nu voor ons allemaal

Heb je af en toe achtergrondgeluid nodig, bijvoorbeeld bij een filmpje of diashow, dan weet je waarschijnlijk dat het niet altijd even makkelijk is iets te vinden is wat goed 'past'.

BBC SoundDat is vanaf nu mogelijk weer een heel klein beetje minder lastig geworden, want de BBC heeft een archief van maar liefst 16.016 opnames online gepubliceerd waar we allemaal gebruik van kunnen maken. Die opnames kunnen heel erg kort zijn (de kortste duren maar één seconde) maar ook een stuk langer (tot bijna 27 minuten).

Deze net gepubliceerde databank van de BBC is te vinden op deze pagina en gelukkig is er ook een zoekoptie daaraan toegevoegd. Zo zijn opnames met namen als "Polar wind, very strong & gusty" en "Heavy rain, torrential" tenminste makkelijk te vinden, want zoeken op "wind" of "rain" is waarschijnlijk al voldoende.

De geluiden zijn allemaal in WAV-formaat en alleen bedoeld voor persoonlijk en educatief gebruik, of in de context van onderzoek. Meer over de rechten van het gebruik van dit materiaal is hier te vinden, gelukkig zijn die voorwaarden allemaal in normaal en makkelijk te lezen Engels opgesteld.

Bron: MacFreak

BBCSoundStudio

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)