Cyberlink Powerdirector 15 of 16: heel veel waar voor je geld

Vorig jaar was ik op zoek naar een nieuw montage pakket omdat mijn oude pakket (Adobe Première Elements 10) niet meer goed samenwerkte met Windos 10 na een zoveelste update. Ik dacht in eerste instantie aan de nieuwste versie van Adobe Première Elements. Maar omdat we nu toch Google hebben, bezocht ik wat websites die de diverse montage pakketten vergeleken. Tot mijn verbazing kwam toen (de Taiwanese) Powershot als de beste uit de bus. En ook voor dit jaar komt het programma als beste uit de vergelijking.

(zie: http://www.toptenreviews.com/software/multimedia/best-video-editing-software/ of http://www.comparedandreviewed.com/video-editing-software) Je kan dit programma een maand lang gratis uitproberen( zie: https://www.cyberlink.com/downloads/trials/powerdirector-ultra/download_en_US.html)

De prijs varieert afhankelijk of je de laatste of een na laatste versie wilt en welke winkel maar ligt ergens tussen de 70 en 90 euro. Je kan dit programma apart kopen of als onderdeel van een Director Suite. In die Suite zit ook een foto bewerkingspakket (Photodirector); een audio bewerkingsprogramma (Audiodirector); en een programma voor kleurbewerking.
Zie ook: https://www.cyberlink.com/products/director-suite/features_en_EU.html

Ook dit pakket kan je een maand gratis uitproberen: https://www.cyberlink.com/downloads/trials/director-suite/download_en_EU.html?affid=2581_-1_540 Dit pakket kost gewoonlijk 160 euro, maar ze hebben vaak een aanbieding.
Op dit moment (2 maart) hebben ze een aanbieding voor een pakket met Powerdirector, Photodirector, Audiodirector plus een back up disk voor slechts 60 euro
Zie: https://shop.cyberlink.com/c/shop?mode=page1&ml=NL

Een Nederlandstalige handleiding kan je downloaden via http://www.bijhans.info/Download.html
Daar staat ook een cursus voor dit programma.

Tot nu toe heb ik goede ervaringen met dit programma. Het is heel stabiel en de mogelijkheden zijn enorm. Met dit programma kon ik de ruwe opnames van de film van Schaduwspel zodanig bewerken dat het niet meer opviel dat bepaalde shots niet scherp waren en ongelijkmatig belicht.
Er zijn natuurlijk ook minpunten vergeleken met Adobe Première Elements. Zo kan ik geen aparte mappen maken waarin ik alle shots per scene kan ordenen. En ook met het kopiëren en plakken van sleutelframes zijn er minder mogelijkheden.

Maar een echte aanwinst is wat mij betreft de mogelijkheid om met behulp van de screen recorder filmbeelden die op het scherm worden afgespeeld, vast te leggen zolang jij dat wilt. Nu je niet meer onbeperkt filmpjes van You Tube kan downloaden, is dat een heel goed alternatief.
Voor de wedstrijd van 30 april zal ik 2 filmpjes inleveren waarin ik gespeeld heb met een aantal mogelijkheden die Powershot biedt.

Else van Laere

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)