De eerste Doe-avond was een succes!!!

Afgelopen maandag 11 september was de eerste Doe-avond na de zomerstop. Het was min of meer een voortzetting van de eerder gehouden doe-avonden, echter nu lag de nadruk nog meer op “DOE(n). Er was een grote opkomst, ondanks dat nog een aantal leden nog op vakantie is. Na binnenkomst werden de aanwezige leden in vier groepen ingedeeld. Na de indeling ging iedere groep aan de slag.

De groepen werden over vier zalen en er werd er hard gewerkt. Zo werden bij de groep “Belichting” verschillende opstellingen gemaakt, die ieder op zijn eigen manier werden uitgelicht. Bij de groep “Cameratechniek” werd geoefend met de instellingen van de camera. Een van de opdrachten was: maak een scherpe close-up. De resultaten waren op een groot scherm te zien en bij velen waren de rimpels overduidelijk te zien. Wel haarscherp, maar niet altijd een leuke ervaring voor het “slachtoffer”. De groep “Fotobewerking” ging aan de slag met het bewerken van foto’s, om deze foto’s later in te passen in de film. En tot slot de groep “Geluid”. Hier werd geoefend in het aansluiten van verschillende microfoons aan de camera’s. Kortom het was weer een leerzame avond.

Op de volgende “Doe-avonden” - steeds de 2e maandagavond van de maand - wisselen de groepen van onderwerp, zodat in de komende vier maanden iedereen alle onderwerpen heeft doorlopen. En nu de theorie in de praktijk gaan brengen. Dat is het uiteindelijke doel van deze “Doe-avonden”. We wachten met spanning af!!!

Pim Perquin

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)