Een schot in de roos

Afgelopen maandag was het dan zover. Onze nieuwe cursusleider Steven Geldof deed zijn intrede in ons clublokaal, om ons cursisten nog wijzer te maken op filmgebied. We werden in een van de kleine lokalen van ons clubgebouw gestopt, welke met het niet verwachte aantal deelnemers (32) ruimschoots te krap was. Maar ik zeur niet hadden we afgesproken!

Keurig in rijen zaten we daar met ons aantekenblokje op schoot. Nadat Steven zich had voorgesteld, kon het vuurwerk beginnen. Weet niet hoe het de andere deelnemers verging, maar waar kwam toch die rust vandaan, waarom werd er zo weinig “in de rede gevallen”? Steven nam alle tijd voor uitleg en demonstratie. Sommige leden werden prompt als fotomodel gebruikt, het deerde de overigen niet, ze bleven muisstil luisteren. Ik heb intussen in de loop der jaren best wel wat opgedaan op filmgebied, maar de uitleg over kadrering was voor mij leerzaam en boeiend. Voor we het wisten was het ineens 21.00 uur, keurig bijgehouden door onze “zaalchef” Dick Brouwer.

Hadden jullie dat nou ook, dat ik de pauze eigenlijk te lang vond duren? Ik wilde zo spoedig mogelijk terug om nieuwe stof op te zuigen. Heet zoiets “aan iemands lippen hangen”?

Ook de tweede helft bleef erg boeien en opnieuw werd er ademloos naar de meester geluisterd. Thuis vroeg ik mij nog af: we zitten in een te kleine zaal, met mensen dicht op elkaar, er staat slechts een spreker met een scherm en een camera zonder microfoon in z’n makkelijke kloffie, waarschijnlijk ook de jongste onder ons en niemand die het wat deert, iedereen is stil, iedereen is oplettend en luistert aandachtig.

Wat is nou zijn geheim? Tja, als ik dat wist……….
Misschien is het zijn duidelijke spreektaal, zijn no nonsens uitleg, geen moeilijke termen. Geen opschepperij van “kijk mij eens”. Gewoon een knul, die weet waarover hij praat en dat ook nog goed kan uitleggen. Ga er maar aan staan met al die “experts”in de zaal.

Ik kijk nu al uit naar de volgende sessie. Prettig weekend allemaal.

Henk Robbers
16 januari 2014

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)