Gast van maandag 22 mei: Filip Sleurink

Filip Sleurink is een zeer actieve filmer en is bestuurslid bij de Filmgroep Capelle en heeft als taak de activiteitencommissie aan te sturen. Tevens is hij Vice-voorzitter van ZH’12. Ook is hij een geaccordeerd Nova jurylid.

"Ik ben met filmen begonnen in 1981, dit met een Fuji Single-8 camera en sinds 1988 voor het eerst met een video-8 camera gekocht. Natuurlijk daarna de nodige camera’s “versleten”, door achtereenvolgens met een Hi-8, daarna DV tapes en HD camera te gaan filmen. Inmiddels ben ik in het bezit van een Panasonic HC-X1000E - 4K camera."

De Filmgroep Capelle bestaat nog maar ruim 3 jaar en is een zeer actieve club met inmiddels 28 clubleden. Op het afgelopen Regio Film Festival waren er 8 films van de 32 films die door leden van onze club zijn gemaakt. Dus 25% van de films kwam van onze club. Daar namen we dan ook maar gelijk 4 prijzen mee van dit festival.

Programma voor 22 mei 2017

"Ik ga vanavond jullie wegwijs maken in het produceren van een leuke intro voor je films. Als je een persoonlijke intro hebt dan straal je gelijk een eigen gezicht uit, plus dat de operator bij het afspelen van jouw film het geluid nog kan corrigeren voordat de film begint. Tevens krijg je gelijk aandacht als je film start. Meestal praten de kijkers nog met elkaar en dan verstomd als de intro gaat draaien. Als 2e onderwerp ga ik jullie wegwijs maken in het 9-Shot systeem. Ik laat met behulp van een PowerPoint presentatie jullie zien hoe je in 9-shots een film kunt (moet) maken. Niet meer en niet minder shot. Een leuke manier, zeker ook voor beginnende filmers om een korte film te maken."

Filip Sleurink

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)