Green screen avond – groot succes !!!

De Doe-avond op maandagavond 8 mei j.l. was een groot succes. Deze avond stond onder leiding van Gerard de Boer. Gerard had de leden opgeroepen om, vooraf aan deze avond, wat huiswerk te maken in de vorm van het zoeken naar, of het maken van een geschikt filmpje. Dit om daarin later de beelden toe te voegen die op deze avond met green screen gemaakt worden.

Aan deze oproep was duidelijk gehoor gegeven want ruim veertig leden kwamen naar “Vogelvlucht”, gewapend met camera en statief. Het opbouwen van green screen kan beginnen. In vier hoeken van de zaal is ieder zijn eigen “wereldje” aan het creëren. Er wordt extra verlichting aangebracht, etc. Als de opbouw klaar is, kan er gestart worden met de filmopnamen.

Welke opname past er in mijn film? Iedereen laat zijn fantasie werkelijkheid worden. Wel blijkt dat er veel “hoogvliegers” zijn, want ik zie Wil van Voorst, Elly v.d. Bent en Marion Smit, liggend op een tafel afgedekt met groen doek, met de armen gespreid, allerlei vliegbewegingen maken. En Joop Mosterd heeft kennelijk haast, want hij loopt - op een draf(je)- van links naar rechts voor het groene scherm. Coby Haring filmt deze verwoede pogingen. Michael de Bruin heeft waarschijnlijk een film over trein of tram. Hij ronselt steeds LVSL-ers die, zittend tegenover elkaar een coupé lijken te vullen. Wil Bakker en Tiny Kreuger hebben de vakantie in hun hoofd. Steeds kijkend van links naar rechts en steeds wijzend in het niets met een gezicht van: “Oh wat is dat mooi!”. Als Wim Hofman wil gaan liggen voor de opname, stort het hele gebeuren in elkaar. “Het doek valt” is waarschijnlijk de titel van de film.


Foto's: Coby Haring

Alsof het in de grote zaal nog niet genoeg is, zoekt Leo van Aubel zijn heil boven. Ook hier is een opstelling green screen gemaakt. Zijn vriend - en aspirant LVSL lid - Frits Antonius spreekt hun film over rally’s in. Dus rust is geboden en die vinden zij daar. Want beneden viert de hectiek hoogtij. Dan is er pauze. Iedereen wisselt zijn/haar ervaringen uit. Michael geeft nog een goede tip. Je kunt de gemaakte opnamen in je montageprogramma “croppen”. Daarbij worden de beelden weliswaar smaller maar dat geeft niet. Je zet ze immers in de tijdlijn over een 16-9 beeld. Nog even terug naar de werkvloer waar André de kaarsjes op een taart uitblaast en daarbij ook deze avond.

Dan worden de spullen in “no time” weer netjes opgeruimd en is deze avond ten einde. Of, zoals Martin Moerman zeer passend verwoordt bij het inwerpen van zijn batch; “Het was een leerzame avond”. Ik weet zeker dat iedereen deze woorden ten volle onderstreept. We zijn erg benieuwd naar de resultaten, welke wij gaan zien op de eerste clubavond in september. Dus aan het werk in de komende zomermaanden. En Gerard, maar ook Hans Flick, van harte bedankt voor jullie inzet op deze avond.

Pim Perquin

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)