Verslag van de LVSL-bijeenkomst op 15 mei 2017

Gepland was een avond met Filip Sleurink van Filmgroep Capelle, maar omdat deze verhinderd was en Kees van den Burg volgende week, zijn de twee programma’s verwisseld.

Maar eerst kregen we een uitgebreid filmverslag te zien van de Doe-avond van vorige week, van de hand van André van der Tuijn.

Bij het zien hiervan speet het me wel dat ik er niet bij was geweest. Ik heb nog niet eerder zo’n enthousiast gezelschap LVSL-filmers bezig gezien als op deze Groene-Scherm-avond van Gerard de Boer.

De hilarische verfilming door de voorzitter lijkt mij – mits ingekort – heel geschikt als reclamespot voor onze vereniging. Dan moet zulk enthousiasme natuurlijk wel vaker zichtbaar zijn.

Na een korte verwerking van het Groene-Scherm-thema door Wil Bakker was het woord aan Kees van den Burg.

Hij vulde de rest van de avond met uitleg van het gratis montageprogramma DaVinci Resolve van de firma Blackmagic Design (Engels-, Koreaans- en Japanstalig, voor Mac én Windows), dat volgens hem de concurrentie aan kan met Adobe’s Final Cut Pro, dat maandelijks vrij wat euro’s kost.

De meeste leden hébben natuurlijk al een montageprogramma. Dit hoort in de ledenlijst te zijn vermeld. Degenen bij wie dit nog niet het geval is (onder wie ondergetekende) kregen van de voorzitter het verzoek hun montageprogramma aan John Wasser door te geven en meteen andere gegevens in de lijst, zoals de A-B-C-indeling, te controleren.

Pim Lukkenaer

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)