iOS: Verticale video’s roteren met behulp van iMovie

Nu iMovie voor iedereen gratis beschikbaar is behoort het al snel tot de standaard collectie van een Apple gebruiker. Met iMovie kun je niet alleen nieuwe video's bewerken, ook bestaande kun je verbeteren. Zo kun je ook verticale video's roteren naar horizontaal.

Video's zijn bedoeld om horizontaal bekeken te worden, niet verticaal. Toch kan het voorkomen dat je verticaal gefilmd hebt. Soms is het de bedoeling, maar als je per ongeluk verticaal gefilmd hebt kun je de video's eenvoudig roteren met iMovie.

Verticale video's roteren via iMovie

  • Open iMovie
  • Tik op de grote plus-knop
  • Kies voor 'Film'
  • Zoek in je bibliotheek naar de verticale video
  • Tik deze aan en kies voor 'Maak film'

videos roteren imovie

Verticale video's roteren met behulp van iMovie Leg nu twee vingers op de video bovenin het scherm en draai deze naar links of rechts om de video te roteren. Tijdens het draaien verschijnt er een witte pijl over de video dat de richting aangeeft. Tik bovenin op 'Gereed' om het bewerken te stoppen, tik daarna op de deel-knop (vierkant met pijl omhoog). Kies vervolgens voor 'Bewaar video' om de video op te slaan in je fotobibliotheek, de originele video kun je eventueel verwijderen, deze kun je niet vervangen door de zojuist bewerkte video.

Bron: appletips.nl

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)