Reportagedag 2017

Op 20 mei 2017 a.s. houden we weer een Reportagedag. Het is al weer enkele jaren geleden dat we een dergelijke dag hebben gehouden, dus de hoogste tijd om weer eens zo’n dag te gaan organiseren.

Wat gaan we doen op deze dag?

Natuurlijk gaan we filmen, maar waar en wat? We blijven in Leiden en het onderwerp van deze dag wordt: “De Leidenaar in Leiden”. Maar hoe ga je dat doen?

Het is de bedoeling dat je ofwel alleen, maar met twee of meer is leuker, rond de klok van 10 uur de stad in trekt en Leidenaren gaat filmen en … interviewen. Je mag zelf de plaats bepalen waar je gaat filmen, zoals b.v. de markt, in een park, bij het station of gewoon maar ergens in een straat of steeg. Probeer te ontdekken wat de man,of vrouw zoal vindt van Leiden.

Vragen kunnen b.v. zijn:

  • Wat gaat u vandaag doen in Leiden?
  • Woont u al lang in Leiden?
  • Zo niet, waar woont u dan en wat brengt u vandaag naar Leiden?
  • Wat vindt u van de stad Leiden?
  • Komt u vaak naar deze plek (markt, park, e.d.) en waarom?
Etc. etc. Anticipeer op de antwoorden. Daardoor kan er bij jou een nieuwe vraag opkomen.

Leg wel eerst aan de betrokkenen uit dat je van een filmclub bent (LVSL) en dat de beelden nimmer op sociale media worden geplaatst.

Het is de bedoeling dat je minimaal drie interviews afneemt. Maar bedenk wel, je film mag niet langer worden dan maximaal zeven minuten. Korter mag natuurlijk wel. Zorg wel dat je een goede microfoon bij je hebt en natuurlijk ook een koptelefoon. Beschik je daar niet over, kijk dan of de LVSL je daarbij kan helpen (Hans Flick).

Hoe eindigt deze reportagedag?

Het is een goed gebruik dat we deze dag afsluiten – rond de klok van drieën - met een samenkomst in een horecagelegenheid ergens in de binnenstad van Leiden. Waar wordt later bepaald en is afhankelijk van het aantal delnemers. Daar krijgen de deelnemers een drankje en een hapje of high tea aangeboden en kunnen we napraten over de ervaringen. Zo wordt het ook nog een gezellig dag!

Wil jij ook meedoen?

Geef je dan op bij Pim Perquin, e-mail: pim@perquin.nl of op de eerstkomende clubavond. De deadline is 10 mei a.s. En… het aantal deelnemers moet minimaal twintig zijn, anders gaat het feest niet door. Dus geef je gelijk even op voor deze gezellige, maar vooral ook leerzame dag. Je zult er geen spijt van hebben! Ik wacht met spanning jullie reactie(s) af.

Met vriendelijke groet,
Pim Perquin

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)