Project De Drieslag

Een aantal LVSL-ers heeft aangegeven belangstelling te hebben voor het project De Drieslag van ZH'12. Tijdens dit project leer je hoe je een goede documentaire kunt maken.

Om een goede start te kunnen maken, is het van belang, dat u weet wat het project precies inhoudt. Wellicht, dat er nog meer leden toch benieuwd zijn naar dit project en overwegen om toch mee te gaan doen. Daarom het volgende: Op maandagavond 3 april 2017 komen 2 voorlichters van ZH'12 dit project toelichten. We doen dat voor de reguliere LVSL-avond en daarom wordt u verwacht in zaal 4 om 19.00 uur. Wees a.u.b. op tijd aanwezig, omdat we maar een uur hebben. In de laatste Nieuwsbrief van ZH'12 stond veel informatie over het project. Hieronder staat deze informatie.

Kick-off
De eerste stap is de Kickoff. Bij de deelnemende clubs wordt een avond georganiseerd, waarop wordt geïnventariseerd wie er precies deelneemt en in welk stadium de deelnemers zijn bij de ontwikkeling van hun films. Er is gelegenheid tot vragen stellen.

Workshop 1
De eerste workshop wordt gehouden op 8 april 2017 in Het hart van Vrijenburg te Barendrecht ofwel het clubgebouw van de RVSL. Pieter Reijntjes helpt ons op pad. In de ochtend zal theorie worden behandeld en in de middag zal aan de verschillende filmideeën worden gewerkt. Het is aan te bevelen een onderwerp voor je film te hebben. Deelname aan de workshop kost voor leden van deelnemende clubs € 10, anders is het € 15. Je kan je online inschrijven onder het tabblad Workshops. De uiterste inschrijfdatum is Nadere informatie is te vinden op onze website: http://zh12.novafilmvideo.nl 5 april. De precieze tijd zal nog bekend gemaakt worden via de website. Helaas is het niet mogelijk om een lunch te serveren in het cursuslokaal. Daarom is de prijs verlaagd en dien je zelf voor een lunch te zorgen. Dranken, koffie en thee zijn wel aanwezig.

Workshop 2
De tweede workshop wordt op 13 mei gehouden, eveneens in Het hart van Vrijenburg in Barendrecht. Het is een vervolg op de eerste workshop. Pieter Reijntjes zal dan de eerste scenarioversies bespreken met de makers. Deze workshop is bedoeld voor de groepen, die een film maken in het kader van dit project. Je kan je dus per groep inschrijven. Dat is nu nog niet mogelijk, maar dat komt nog. De prijs van de workshop hangt af van het aantal deelnemende groepen. Hoe meer groepen er zijn, hoe lager de kosten. De workshop zal per groep niet meer kosten dan enkele tientjes. Workshop 3 Interviewen en gesprekken in het vooronderzoek zijn belangrijke aspecten bij het maken van een documentaire. Er wordt dan ook een workshop interviewen gegeven op 27 mei in De brug te Reeuwijk. Deze wordt door Marijke Koeman gegeven. Zij is bij een aantal filmers onder ons bekend als presentatrice op het festival De Ronde Venen Open. Zij heeft veel ervaring met radio en televisie maken, interviewen, presenteren, tekst schrijven en inspreken. Inschrijven voor deze workshop wordt later in het jaar mogelijk.

Facebook
Natuurlijk is alle informatie te vinden op de website, maar er is ook een eigen Facebookpagina over het project. Like de pagina en je blijft op de hoogte van het laatste nieuws over het project. Festival Wij hopen natuurlijk dat er een aantal mooie films worden gemaakt in het kader van dit project. De films zullen worden vertoond op een speciaal festival, dat eind november wordt gehouden. Dit moet een feestelijke première worden. Het is niet bedoeld als wedstrijd. Wie later aan wedstrijden wil meedoen kan de film inzenden op het club- en regiofestival en waar de film allemaal nog meer vertoond kan worden.

Evaluatie
Als laatste kunnen wij terugkijken op het project en nagaan of dit is geslaagd. Er zijn nog wat ideeën om de films door een professional te laten analyseren. Dan krijg je een indruk van wat goed was en wat de volgende keer beter kan.

Graag tot 3 april 2017

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)