De Leidse filmclub LVSL bestaat 75 jaar

LVSL 75 jaarDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) gaat dit jubileum groots vieren. Allereerst met de leden en hun partners, maar ook voor andere geïnteresseerden en genodigden. Voor hen wordt er op maandagavond 27 maart 2017 een “Open Avond” gehouden.

Op deze avond is iedereen welkom die filmen als hobby heeft of de première van de documentaire “24 uur Leiden” wil meemaken. In het voorjaar van 2015 kwam een van onze leden, Joop Mosterd, op de gedachte om een film over Leiden te maken. Al pratende ontstond het idee om een tijdsbeeld te maken van 24 uur bedrijvigheid in Leiden (lengte 25 minuten). Geen gesproken tekst, geen ondertiteling. Deze film wordt tweemaal vertoond en wel om 20.15 uur en om 21.00 uur.

 Ook worden er op deze “Open avond” drie workshops gehouden, nl.:

  1. Workshop digitaal monteren met Apple programma’s iMovie en/of Final Cut Pro X.
  2. Workshop digitaal monteren met Windows programma’s Magix of Pinnacle.
  3. Workshop ”Green screen”. Dit is een techniek voor het maken van een zgn. twee lagen compositie. Er kan een opname gemaakt worden voor een groen scherm. Daarna monteren leden van de LVSL deze opname in een leuke achtergrond en sturen die foto later toe aan de bezoeker.

LVSL, de grootste filmclub van Nederland, leert haar leden ook filmpjes te monteren die gemaakt zijn met een smartphone. Aan de bezoekers wordt tijdens hun bezoek een kopje koffie en een drankje aangeboden en kan er nagepraat worden met de aanwezige LVSL-leden.

Raakt u al enthousiast?

De LVSL houdt deze “Open avond” op 27 maart vanaf 19.30 uur in Buurtcentrum ‘Vogelvlucht’ Boshuizerlaan 5, 2321 SG – Leiden, naast de 5 meihal. (Gratis parkeren vanaf 19.30 uur)

flyer lvsl lc 1
(klik op de afbeelding voor de pdf)

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)