Verslag LVSL avond 16 Januari 2017

Bezoek rondreisjury van de NOVA.

Ondanks dat veel LVSL'ers de films al hadden gezien, was er toch een goede opkomst. De belangstelling gaat niet alleen uit naar de films maar ook voornamelijk voor de beoordeling van de Jury.

De NOVA jury bestond uit: Evert Hasselaar, Ruud Vermeul, Frans Boymans en Filip Sleurink

De volgende films werden beoordeeld:

  • De Onderwaterwereld van Zeeland van Kees Simmerman
  • Help! Ik krijg een schooltuin van Arie de Ridder en Marion Smit
  • Filmpje van Arie de Ridder en Marion Smit
  • Leugenland van Else van Laere, Quirin Calis en Gerard de Boer
  • Leidse Waag terug in beeld van Gerard de Boer en Dick Brouwer

De Jury heeft inmiddels de uitgebreide juryrapporten aan de filmmakers opgestuurd (zie onder voor download). De filmmakers kunnen hier hun voordeel mee doen om de film te verbeteren voor de volgende ronde. Hieronder volgt een korte samenvatting van de beoordeling van de jury.

Leugenland
Deze film gaat direct door naar de Regio wedstrijd. Een speel film met een goede titel, goede acteurs en een goed lopend verhaal. Kadrering en geluid goed en origineel is de scene in het archief. Een minpuntje is het ontbreken van emotie.

De Onderwaterwereld van Zeeland
Deze film gaat naar de regio selectie commissie, die beoordeeld of de film verder gaat naar de Regio wedstrijd. Fraaie beelden, vooral close-ups van de onderwater wereld in Zeeland. Goede belichting en juiste lengte van de film. Geen lopend verhaal, geen spanning, een chronologische film. Aan het begin van de shots zit enige beweging, dat eruit geknipt moet worden. Er is geen spanningsboog wat in een dergelijke film wel ingebouwd kan worden; de muziek kan per scene wat actiever ingezet worden.


Foto's: Gerard de Boer

Leidse Waag terug in beeld
Deze film gaat naar de Regio selectie commissie Een gespeeld documentair beeldverhaal, met veel wendingen, dat echter langzaam op gang komt. Een goede promotie voor Leiden De montage is indrukwekkend, verrassend en inventief, goed geslaagd. De animatie is perfect ingepast. Een goede vondst is een opengaande deur naar het 3 Oktober gebeuren, maar deze en de Sinterklaas scenes waren te te lang en leidt de aandacht af. Er waren geen life geluiden maar de stemmen waren te helder gezien de verre afstand. De aftiteling is aan de lange kant.

Help! Ik krijg een schooltuin
Een in opdracht gemaakte reportage over een schooltuin, lineair opgebouwd. Een uitstekende geslaagde film voor de doelgroep, de leerlingen en de ouders. Het enthousiasme en de betrokkenheid van de scholieren neemt gaande de film toe. De titel suggereert een spanningsboog, maar het blijft bij een registratie. Er moet meer en consequent worden gesneden en herhalingen eruit halen. Het einde is te lang

Filmpje
Een goed in beeld gebracht filmpje met een goed eindshot van een Nederlander in Loch Nes. De dreigende wolken op de achtergrond komen ongeloofwaardig over.

Download de juryrapporten >>

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)