Lesavond Montage voor elk wat wils

Moet invallen voor een andere schrijver, die deze week “onder het mes moet”. Ik zal mijn best doen om over een onderwerp te schrijven waar zo weinig over te schrijven valt.

Bij binnenkomst gelijk in de startblokken voor een plechtig samenzang (ik had mij aangemeld). Dirigent Andre kweet zich serieus van zijn taak, want nog geen kwart noot mocht worden overgeslagen. Na twee maal oefenen was hij nogal verbaasd hoe snel de zanggroep een prachtig stuk muziek ten gehore bracht. Dat was gelijk een goed begin van de avond.

Daarna begon de cursusavond monteren. We hadden ons verdeeld in drie groepen: de matige de minder matige en de toppers. Helaas moest leraar André met spoed naar huis, want de griep had hem flink te pakken gekregen, dus werd zijn groep ondergebracht bij Kees van den Burg (de toppers).


Foto's: Coby Haring

Ik heb nu alle drie de groepen, dus ook de groep André van vorige maand stil beluisterd. Ik mag en ga de groepen niet vergelijken, wel heb ik opgemerkt hoe verschillend er wordt “lesgegeven” met die steeds maar terugkerende treintjes. Ook werd er stilgestaan bij de term “monteren op muziek” met daarbij de truc van het markeren. Met de pauze konden veel leden geen treintjes meer zien en waren stil vertrokken. Alleen de groep van meester Toon was nog helemaal compleet.

Even hoopte ik dat er na afloop nog eenmaal gezongen zou worden als ontspanning, maar helaas was de dirigent al lang naar huis met een warme kruik.

Henk Robbers

 

PS: Jammer dat de Sint op zijn verjaardag wordt overgeslagen. Blij dat onze Pim weer is hersteld.

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)