Filmanalyse van 17 okt. 2016

Laat ik mij eerst excuseren. Het zit mij vandaag niet mee. Afgezien van een lamlendig gevoel, wil ook mijn Microsoft Word niet meewerken en moet ik elk woord nazien, omdat er spontaan letters niet verschijnen. Zo kan mijn schrijf-stukje waarschijnlijk een middagje duren. Leve de najaarsdip!!

Afgelopen maandagavond weer ademloos geluisterd naar onze kundige filmanalist Toon Verhoeven. En elke keer als hij voor de klas staat vertelt hij nadrukkelijk, dat hij alleen maar de filmers wil helpen en de films zeker geen cijfer wil geven. Was best wel benieuwd welk cijfer de twee ingezonden films hadden gekregen. Ik schat zeker onder de tien! Ik was trouwens blij verheugd te horen, dat de moppenfilms zouden worden gejureerd door een jury van buitenaf. Wel zo eerlijk!!

Bij de volgende analyse stuur ik mijn Hoornse uitdag film in. Heb gewoon geen tijd om de film mooi te voltooien. Dan wordt de film van Wil Bakker een geduchte concurrent. De film van Hans Stauttener kampt met z’n filmlengte. Hetzelfde gold voor mijn Antarctica film. En voor beide films geldt, dat ze eigenlijk bedoeld zijn voor de familie of deelnemers. Ja en maak dan maar eens voor hen een film van acht minuten, wat enkelen in de zaal voorstelden, met zoveel “aandoenlijke”beelden. En om nou ook nog een aparte film voor onze club te maken…….. Sorry hoor, weet je wel wat dat kost??

Ja, ik weet het, het blijft schipperen met het scheppen van een mooi resultaat. Ben daarom zeer benieuwd naar de montage cursus van a.s. maandag. Hopelijk niet alleen maar beelden van authentieke treintjes. Met de pauze ben ik stil vertrokken, niet voordat ik mij geëxcuseerd had bij de heer Hans Flick. Gelukkig kende ik zijn werk al en weet zeker dat zijn uitleg na de pauze van grote waarde was.

Prettig weekend allemaal en succes met de griepprik!

Henk Robbers

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)