Verslag van “Aan de slag”

Een bekende uitspraak is dat onder druk alles vloeibaar wordt. Op deze maandagavond 11 april 2016 kon voor het laatst vergaderd en besloten worden door de filmgroepjes van het LVSL-activeringsprogramma “Aan de slag” over hun films, want in mei moeten de films, het resultaat van al die voorbereidingen en besprekingen, op de club vertoond worden.

Het is dus, dat geldt ook voor het filmgroepje van schrijver dezes, nu nog even echt aan de slag met filmen en monteren.

André riep de aanwezigen op om het door LVSL georganiseerde Regiofestival ZH’12 op zaterdag 23 april te bezoeken.

Er werden verder nog drie films vertoond:

  1. een film over camera-standpunten van Hay Stevens, videoproducent en auteur. Hij noemde onder meer het jello effect, een golvende beweging in het beeld, welke golfbeweging kan ontstaan door een te korte belichtingstijd en in het voorbeeld dat hij gaf door de vibraties van een drone. Deze golven krijg je er bij het monteren niet meer uit en dus moet je zorgen voor minder lichtinval in de camera.
  2. Na de pauze werden twee films van Pim Lukkenaer gedraaid; de film over Happy Haloween dompelde ons onder in enge geluiden en griezels van figuren.
  3. Een promotiefilm uit 2015 van Gerard Slokker over het Archeologisch Park Matilo in Leiden. De historie van het park, waar de Romeinen een castellum hadden, wordt verbeeld met en door een drone. Deze drone laat fraaie overzichtsbeelden zien van het park en het schermpje van het apparaat, waarmee een jongen de drone bestuurt gaat terug in de tijd tot het jaar 158.

Vol goede ideeën en goede voornemens toog iedereen huiswaarts.

Jan van Zoest

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)