Het onmogelijke wordt werkelijkheid met de Lytro Cinema

Lytro heeft deze week de Lytro Cinema uitgebracht, en de techniek achter deze camera is zo revolutionair en baanbrekend dat het voor de meesten van ons als science fiction over zal komen. Want met de Lytro Cinema hoef je eigenlijk niet meer scherp te stellen, ook nadat het materiaal geschoten is kan je alsnog bepalen waar je de focus wilt hebben.

En alsof dat nog niet voldoende is, je kan ook makkelijk elementen vrijstaan maken, dus je hebt eigenlijk geen 'green screen' (of kleurenvariatie daarop) meer nodig. Het is zelfs mogelijk om later je standpunt nog aan te passen. Voor deze magie schiet de Lytro Cinema maar liefst 400 GB per seconde aan data, heeft hij een sensor waarmee maar liefst een resolutie van 40K gehaald kan worden en kan hij met een snelheid van 300 FPS schieten.

Natuurlijk is al dit geweld ongelofelijk duur, en dan ook alleen maar weggelegd voor de grote studio's met enorme budgetten. Maar ondertussen kunnen wij genieten van het feit dat deze doorbraak nu echt bestaat en zullen we de resultaten ervan de komende tijd in de bioscoop gaan zien.

Als de naam Lytro je bekend voorkomt, dan is dat niet voor niets. Want ze maken ook een (heel erg veel) goedkopere consumenten camera. Die heet de Lytro Illum, is op dit moment in Nederland te koop voor 599 euro maar moet het dan ook wel met vierduizend pixels doen.

Meer informatie over de Lytro Illum kan je vinden in deze review. Daar kan je ook lezen dat die camera ruim een jaar geleden nog € 1599,- kostte, maar ook dat deze niet echt als vervanger van een 'normale' camera bedoeld is. Als je meer wilt lezen over de Lytro Cinema, dat kan op de site van Lytro zelf.

"Life" Teaser from Lytro on Vimeo.

Lytro Cinema from Lytro on Vimeo.

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)