Regiofilmfestival 2016

Het Regiofilmfestival 2016 wordt georganiseerd door de LVSL (Leidse Video en Smalfilm Liga) in opdracht van regio ZH’12 van de NOVA (Nederlandse Organisatie van Audiovisuele Amateurs). Op 23 april 2016 wordt in “Creatief Centrum Haagweg 4” te Leiden dit Regiofilmfestival gehouden.

Op dit Regiofilmfestival worden de beste films van de aangesloten filmclubs van regio ZH’12 vertoond. De films worden deskundig beoordeeld door een vakkundige NOVA-jury.

Er worden verschillende prijzen uitgereikt. Zo zijn er prijzen in de categorie fictie en non-fictie. Verder een zogenaamd Laureaat, de prijs voor de festivalfilm met de hoogste jurywaardering. Vervolgens zijn er nog de Mat Gerritsenprijs voor de film met de grootste emotionele impact en een zaalprijs, die bepaald wordt door de bezoekers van het Regiofilmfestival.

Dit filmfestival voor de amateurfilmer wordt voor de eerste keer in Leiden georganiseerd. Het belooft een prachtige happening te worden.

De aanvang van het festival is om precies 09.30 uur en duurt tot 18.00 uur. Uiteraard zijn er de nodige pauzes en is er in het Creatief Centrum Haagweg 4 een mogelijkheid om te lunchen.

Een dag vol films voor de echte liefhebbers dus. Toegang tot het festival: € 5,-- voor NOVA-leden in de voorverkoop. Aan de zaal € 7,50, zowel voor NOVA-leden als voor niet-NOVA-leden.

André van der Tuijn

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)