Oorlogsverhalen

Laatst kocht ik een dubbel DVD over een uitmuntende documentaire genaamd “Ten Oorlog”. Een reisverslag van drie Belgische jongemannen en een cameraman, die lopen en vaak ook liften vanuit het vroegere Stalingrad tot aan Berlijn. Al lopende ontmoeten zij voorbijgangers of bewoners op hun weg en vaak raken zij aan de praat over hun oorlogsbelevenissen. Hele ontroerende verhalen horen zij, ook heldhaftige.

Ben gelukkig niet in de oorlog geboren, maar wel al heel lang geïnteresseerd o.a. hoe een heel volk achter een man kan komen te staan. Op 23 en 24 april ga ik met een Bredase groep, naar de mooie stad TRIER, beroemd om zijn prachtige bouwstijlen. Ga daar in de buurt de Westwall, ook wel Siegfried Linie bezoeken. Een enorme verdedigingswal van 630 km die het Duitse volk moest beschermen tegen een Franse aanval. De meeste soldaten waren vertrokken richting Rusland.

Zulke kleine reisjes zijn zeer interessant en leerzaam. En ik vind het leuk er te filmen. Misschien zijn er mensen, die meer willen weten. Download de flyer van Trier of van Normandië. Voor meer informatie kunt u ook mailen met de organisatie: fsanders@tiscali.nl

Beslist de moeite waard

Henk Robbers

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)