LVSL Uitdag 2016

De LVSL Uitdag op zaterdag 16 april 2016 gaat naar Hoorn! Maar wat gaan we doen deze dag in Hoorn? (Natuurlijk ook filmen, want Hoorn is het filmen waard!) Zie hieronder het dagprogramma:

Programma

 • 09.15 uur Verzamelen bij Transferium ’t Schouw A44
 • 09.30 uur Vertrek met de bus naar Hoorn
 • 10.45 uur Aankomst in Hoorn
 • 11.00 uur Koffie met gebak in Restaurant d'Oude Waegh (Zie website)
 • 12.00 uur Vertrek naar het “Museum van de 20e eeuw” (15 min. wandelen)
 • 12.30 uur Bezoek aan het museum op eigen gelegenheid.
 • 14.30 uur Rondwandeling door Hoorn o.l.v. stadsgidsen.
 • 16.00 uur 3-Gangen diner in Restaurant d’Oude Waegh (Bovenzaal)
 • 18.00 uur Einde diner, instappen in de bus
 • 18.15 uur Vertrek met de bus naar Leiden
 • 19.30 uur Aankomst in Leiden (Transferium)

Toelichting:

De LVSL Activiteitencommissie heeft dit jaar gekozen voor het mooie, oud-historische stadje Hoorn. Juist ook het woord “oud” is deze dag van toepassing.

Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw. Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd gekookt? Wat deed men in de vrije tijd? Wat was er op radio of televisie te beleven? Op dit soort vragen krijg je in dit nostalgische museum antwoorden.

hoornHet wordt dus een “Feest der herkenning”
Hoewel je soms verbaasd bent over wat er allemaal is veranderd in de twintigste eeuw, zul je ook veel herkennen. Die oude woonkamer doet denken aan de kamer van oma. Op die bromfiets heeft vader jaren rondgereden. Met dit speelgoed speelde ik vroeger ook en die radio stond bij ons thuis! Het Museum van de Twintigste Eeuw is een waar Feest der Herkenning. Je ontdekt leuke voorwerpen van vroeger, maar leert ook over armoede, hard en lang werken en eenvoudige woonomstandigheden. Niet eerder veranderde er in één eeuw zoveel als in de twintigste eeuw! Een eeuw die iedereen meer vrije tijd bezorgde, een ieder mobieler maakte, denk maar aan auto en (brom)fiets, een eeuw die ons over de hele wereld liet communiceren en onze samenleving drastisch veranderde.

Restaurant d’Oude Waegh is gevestigd in het historische hart van Hoorn. Dit restaurant staat bekend om zijn heerlijke koffie met huisgemaakte appeltaart. Maar het heeft ook een uitstekende keuken, zodat we wat betreft ons natje en droogje niets te kort zullen komen.

Geef je dus op voor deze geweldige uitdag!!! Dat kan per mail naar: pim@perquin.nl of op een van de eerstkomende LVSL clubavonden.

Want jij gaat toch ook mee? En… partners zijn welkom.

Tot slot: Prijs per deelnemer: 45 euro, all-in (incl. twee drankjes bij het diner).

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)