Cinefleur in de Muze te Noordwijk aan Zee

Ofschoon Cinefleur altijd onder slechte weersomstandigheden wordt gehouden trekt zoiets toch vrij veel publiek. De LVSL was tenminste goed vertegenwoordigd met zo’n 30 leden (partners inbegrepen). Het begon met een regenbui op de parkeerplaats, waar de meters alleen voor intelligente toeristen zijn gemaakt en het eindigde met zuidwester storm. Ook onder het publiek stormde het maar dan uit verontwaardiging over de uitslag van de jury. Daarover later, na het moddergevecht.

Er waren deze middag goede films maar ook minder goede films te zien. AMFI ’66 trok veel aandacht met een prachtige film over het ijsvogeltje van Jan Elseman. 3 jaar werk aan opnames en montage. Alleen al de bouw van zo’n observatiehut moet maanden gevergd hebben. De ijsvogeltjes hebben daar kennelijk niets van gemerkt want zij gingen maar door met zich te vermenigvuldigen “en plein air”. Mooie muziek bij dit alles. De film “ze zeggen dat ik van haar hou” had een interessant script vooral voor deze tijd, want hersenbloedingen komen steeds vaker voor. Jammer dat het spel matig was, de meespelende parkiet had geen commentaar.

cinefleur gerard2De LVSL deed mij weer eens beseffen wat een goede filmers en editors wij in de club hebben. Vol verwachting denk je dan al aan de einduitslag. Reeds nu kan ik verklappen dat “Animaris Annabellis” tot beste film van de middag werd uitgeroepen. Gerard glom! Proficiat.

Aalsmeer (FVA) liet ons zien wat een goede timmerman in zijn schuurtje kan maken. Een fraaie raceboat werd te midden van zijn nageslacht te water gelaten. Geestig was de clubproductie “het gerucht”, hoe een uitspraak: “zij is van de vliering gevallen” doorkomt als “zij is van een vierling bevallen”. Gezien het slechte weer was de film “mudmasters” van Gerard van Schie wel op zijn plaats, maar wat een smeerboel. Ik heb altijd al de pest aan modder gehad, maar soms kan je er niet omheen. Echter, om dit moedwillig te presenteren aan enthousiaste dorpsgenoten in een kruipdoor sluipdoor wedstrijd getuigt van een zekere vorm van sadisme.

En we bleven naar de bagger kijken in de eerste film van videogroep “ Close up” uit Haarlem. Een “fietscross in de Waarderpolder” van Pietje Wullems. Blok 4. Ik verdenk de heer Wullems ervan dat hij het parcours moedwillig had verlegd naar een waterrijk gebied om toch maar valpartijen in de modder te kunnen filmen. De film “Bezorgd”, een clubproductie, kon mij niet bekoren. Een raar wijfje wat midden in de nacht kranten gaat bezorgen, samen met haar iPad op het stuur. Fred Boeré toonde ons het probleem van het overschot aan bronstige herten in de waterleidingduinen van Amsterdam. Mooie opnames en dan nog wel zonder huttenbouw.

Dan komt de uitslag van de jury, waar de LVSL leden en hun partners het niet mee eens zijn. Blok 4, Close-up, heeft gewonnen en krijgt de wisselprijs (u wel bekend). Schuddende hoofden! Morrend volk verlaat de zaal.

Wanneer ik in de vertrekhal opnieuw mijn boosheid uit tegen mijn medeclubgenoten, zegt mijn vrouw: “ Hou nou maar eens op met dat moddergooien naar de jury, Gerard de Boer heeft toch gewonnen en dan moet je tevreden zijn”.

Thuisgekomen wil ik nog even kijken naar Studio Sport en verdraaid: weer een fietscross! Vreselijk, daar ligt mijn favoriet Van der Poel in de modder. Bleef met zijn voet in de spaken van zijn volger hangen. Geen kampioen! “Waarom maak jij je daar nu druk over?” , vraagt mijn vrouw. “Jij houdt toch niet van die sport?” Mijn antwoord : “ik vind hem zo’n leuk sportief gezicht hebben” klinkt enigszins merkwaardig. “Maar de kampioen werd Wout van Aelst en zo’n naam doet jou toch ook wat? “, zegt zij dan. We blijven maar doormodderen.

Wout de Bruijne

cinefleur gerard1

Foto's: Hans Flick

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)