Juryterugkomdagen in Maassluis

Beste juryleden,

Over de inhoud van de juryterugkomdagen op 10 en 24 oktober is meer bekend, hierover gaat de hierna volgende informatie. De beide bijeenkomsten verzorgd door Henk van de Meeberg vormen één geheel en zijn zowel bedoeld voor de beginnende als het gevorderde jurylid.

Het programma richt zich op: Wat wil de maker me vertellen. Lukt hem of haar dat? Hoe wordt dat bereikt en was die manier vernieuwend. Vervolgens: Welke reactie of emotie wordt daarmee overgebracht bij mij als jurylid. Met speciale aandacht voor: Werken in een juryteam, scenariofilms, symboliek, het herkennen van allerlei lijnen in films en de vertaling in teksten van wat je denkt te hebben gezien. De insteek wordt: ‘Hoe waardeer ik films die me eigenlijk boven de pet gaan’.

Henk vraagt je hierop voor te bereiden door als je naar films kijkt deze als het ware te "lezen". Hiermee bedoelt Henk dat een jurylid moet kunnen beoordelen of de combinatie van inhoud, spel, montage en geluid als eenheid in de film zijn toegepast of zoals ze in het voetbal zeggen een scheidsrechter moet een wedstrijd lezen om goed te kunnen fluiten. Schoonheidsfoutjes zoals over de as gaan of een kleine springer mogen niet of nauwelijks van invloed zijn op de waarde van een verder goede film.

De beide bijeenkomsten verzorgd door Henk van de Meeberg vormen één geheel en zijn zowel bedoeld voor de beginnende als het gevorderde jurylid. De ervaringen combineren en delen maakt dat voor allen een interessant programma wordt geboden.

Hopelijk zullen alle juryleden hierbij aanwezig zijn.

Bericht je me even of je wel of niet komt?

De trainingen vinden plaats in het Luxortheater.
Van der Horststraat 29 te Maassluis.
Beide trainingen zijn van 10.00 tot 16.00 uur.

Als u vragen of opmerkingen heeft, belt (0186 57 2041) of mailt u dan: rikkapoen@gmail.com

Alvast bedankt en met vriendelijke groet,

Rik Kapoen
bestuurslid ZH'12

Ook als clubbestuurder bent u voor deze dagen van harte uitgenodigd. Wellicht vindt u het interessant om te ervaren waar juryleden op getraind worden en waar de accenten liggen bij het beoordelen van de films tijdens de clubwedstrijd.

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)