Verslag LVSL-avond van 4 mei 2015

Het was afgelopen maandag 4 mei. De opening van de LVSL-avond, rond acht uur, stond daarom in het teken van Dodendag. Op het grote scherm waren de NTO-beelden van de Dodenherdenking op de Dam te zien. Staande nam de volle zaal de twee minuten stilte in acht. Maar toen was het Duo Lamayna aan de beurt: twaalf keer hetzelfde beeldmateriaal, enigszins anders gemonteerd tot korte en langere films.

filmerbeeldjePim Perquin had de ergste verveling voorkomen door na elke twee Lumayna's iets heel anders te laten draaien - beginnerswerkstukken van de Keukenhof-les, een wilde Rapenburg-concertmontage (van Henk Robbers), een Koningsdag-impressie en, ten slotte, André van der Tuijns beeldverslag van de recente Uitdag. Maar de hoofdmoot van het programma waren zoals gezegd de Lumayna-montages - waarmee het cursusjaar werd afgesloten.

Er bleek niet veel verschil tussen de resultaten van de toch zeer verschillende montageprogramma's. Naderhand hoorde ik iemand opmerken dat van de speciale mogelijkheden van die programma's te weinig te merken was geweest (afgezien dan van de sterretjes van de voorzitter). Pim Perquin was wel van mening, dat de montages in september in de groepen besproken zouden dienen te worden. Om van daaruit verder te komen.

De zaal gaf in meerderheid aan, de, als eerste vertoonde, Adobe-montage van A. Herbonnet het best te vinden. De afwezige maker krijgt het wedstrijdbeeldje.

Pim Lukkenaer

 

De winnende film van August Herbonnet

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)