Bestanden converteren met Media Converter

Het programma 'iMedia Converter de Luxe for iMac' van iSkysoft (www.iskysoft.com) gebruik ik op mijn iMac voor het converteren van video- en audioformaten en branden van C(DV)D.

Functies:

  • converteren (video en audio formaten);
  • branden (CD en DVD);
  • downloaden (internetfilms). Voorbeelden videoconversie: MOV, MP4, M4V, AVI, WMV, WMV, MPEG2, DV, VOB en andere. Audio voorbeelden: MP3, M4A, WAV, AIFF, AAC, FLAC, AC3, iPhone ringtone.

Converteren
Stel, je wilt een DVD met VOB bestanden opslaan in iTunes. Je steekt de DVD in de DVD reader en start iSkysoft op. Dan kies je het gewenste output formaat en de conversie is zo gebeurd. Daarna voeg je de geconverteerde bestanden toe aan de iTunes bibliotheek. Vervolgens kun je de film bekijken op iMac/MacBook of TV als je een AppleTV bezit.

Voor de liefhebbers van ringtones is iSkysoft ook erg handig. Van een willekeurig MP3 bestand maakt het in een mum van tijd een 'm4r' bestand (heb je nodig voor een iPhone). Dit bestand inlezen in de iTunes bibliotheek en synchroniseren met de iPhone. Denk eraan dat de tijdsduur gelimiteerd dient te zijn (30 sec max).

is-3

Branden
Stel je wilt een film, die bijvoorbeeld met iMovie is gemaakt, op DVD branden. Je importeert het filmbestand in iSkysoft en steekt een lege DVD in de brander (ik heb gelukkig nog een ingebouwde DVD drive). Vervolgens kies je "Branden" en de DVD is binnen enkele minuten gereed. Heb je meer films, dan kun je gebruik maken van een menu waaronder je de films kunt opslaan.

is-2

Stel, je hebt een aantal MP3 bestanden, die je op een audio CD wilt zetten maar dan in het formaat dat audio afspeelapparaten vereisen. Daarvoor heb je het AIFF formaat nodig. Dat kan ook met iSkysoft. Lege CD in de drive en 'Branden'.

Downloaden
Stel, je ziet een fraai Youtube filmpje dat je graag wilt downloaden. Kan heel eenvoudig met iSkysoft. Selecteer het webadres (URL) gevolgd door 'Downloaden' en de film wordt opgeslagen op jouw systeem. Mocht het formaat niet geschikt zijn, dan is dat weer eenvoudig om te zetten met de 'Converteren' functie.

is-1

Kortom, ik vind het een erg handig programma dat voor nog geen US$ 60 te koop is (www.iskysoft.com). Er is een 'Free trial' versie, waarmee je kunt experimenteren. Voor de Windows omgeving bestaat ook een versie. Daarmee heb ik geen ervaring.

Wim Hofman

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)