Update Final Cut Pro X

Op 13 april is een update verschenen van FCPX naar versie 10.2. In deze update zijn o.a. een aantal toepassingen verwerkt die 3D titels laten zien. Alle verbeteringen en aanvullingen zijn te zien op: http://sdfcpug.com/fcpwp/2015/04/update-fcpx-10-2-only-works-with-10-10-2-or-later

Ik moet echter ook een waarschuwing geven; er zijn verschillende meldingen op internet dat er geen AVCHD bestanden en H.264 films gelezen kunnen worden na het updaten. Niet uitgesloten is dat dit alleen bij gebruikers is die geen Yosemite (OS 10.2.2 of hoger) gebruiken.

Wees dus voorzichtig met het downloaden van deze update. Kijk in elk geval of je de meest recente versie van Yosemite (OS 10.2.2 of hoger) op je Mac hebt staan. Voor oudere versies is er wellicht een probleem met de AVCHD files. Zodra er meer bekend is over deze klachten zullen we dat hier melden.

Hans Flick

(Nawoord: inmiddels is er een Software update verschenen naar Yosemite 10.10.3. Deze aanvullende update verhelpt het probleem met een videobesturingsbestand.)

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)