Een blije beginnerscursus

Ja ik vond het een blije dag daar in de nog kale Keukenhof. Bij aankomst om 9.30 uur was ik al aangenaam verrast hoeveel auto’s en bussen er alreeds stonden. Nog maar net is ons “mooiste park van NL” open, of de toeristen stromen al toe uit alle delen van de hele wereld.

Toen Pim de bestelde kaarten in ontvangst nam begon het zachtjes te miezeren. En blij dat ik was!! Daar loop je dan met je spullen onder je arm over de mooi aangelegde paden met aan weerszijde prachtige velden waar ooit de tulpen zullen bloeien. Eerst maar eens koffie drinken met wat lekkers erbij (overdekt). Al spoedig kwamen alle deelnemers vlot na elkaar binnendruppelen. Na allerlei sterke verhalen togen we aan het werk. Vijf groepjes verdeelden zich over de diverse paviljoens. Gelukkig dus binnen, want ik begon al te piepen. Het groepje van Toon bestond uit Hans van Gerven, Hugo Klaverstijn en ikzelf. Al gelijk bij binnenkomst, ik had nog maar net m’n camera op statief gezet, begon Toon gelijk zijn uitleg over pannen en tillten. Een wereld ging er voor mij open. ’t Is leuk om ’t aan te horen, maar beter om het nu in praktijk te brengen , want dat was de bedoeling van deze dag. Driftig gingen we aan de slag.

Elk bloempje werd gefilmd, van dichtbij tot veraf onderwijl oplettend gadegeslagen door meester Toon. Er werd ook volop gelachen om rare camerastandpunten en gekke uitspraken. Onze meester bleef de rust zelve. Twee van ons groepje hadden meer vragen over hun foto/filmcamera. Alles werd geduldig uitgelegd. Zo verliep de ochtend vrolijk tussen de vele Japanners, Chinezen en alle soorten Europeanen. De tijd vloog om.

Na een frisse wandeling door het park, ditmaal gelukkig zonder paraplu, kwamen we aan bij een ander paviljoen, waar de club al luid gebarend klaar zat voor de lunch. Wij waren de laatste. De lunch was meer dan voortreffelijk. Een zeer uitgebreide koffietafel werd ons voorgeschoteld en we vielen aan als (keurige) wolven, want filmen maakt hongerig. Ook hier vlogen de filmtermen mij om de oren, want je zit bij zo’n club en dat zal je weten ook. Rondkijkend in het zaaltje viel mij wel op met wat voor vaak simpele statieven er gewerkt wordt. Had wel het idee, dat iedereen het erg naar de zin had gehad. Allen spraken vol lof over de organisatie.

Nadat alle buikjes flink gevuld waren, het was intussen al over drieën, gingen diverse mensen weer huiswaarts, moegestreden na een dag vol informatie en opdrachten. De fanatieken onder ons plakten er nog een uurtje aan vast. Ik vond het een fantastische dag en hoop dat velen dat ook zo hebben ervaren. We hebben veel bijgeleerd in een zeer ontspannen sfeer. Laat nu de zelfgemaakte korte filmpjes maar komen, ik kijk er naar uit.

Zeker een woord van dank voor onze grote organisator Pim Perquin, die alles weer haarfijn had voorbereid en uitgevoerd. Met recht een blije dag in de Keukenhof.

Henk Robbers
2 April 2015


Fotografie: Hugo Klaverstijn en Toon Verhoeven

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)