Dankwoord aan de medewerkers van de Scratchfilm

Na het behalen van de eerste prijs met de Scratchfilm van Joop Mosterd e.a. op het Cinefleur festival is veel aandacht besteed aan Joop Mosterd. Hierbij wil ik nu de aandacht vestigen op de anderen zonder wie dit goede resultaat niet kon worden verwezenlijkt. Arie de Ridder, Toon Verhoeven, Marga Swaans, Coby Haring , Patrick Randsdorp en Peter Versluys.

Zondagsblad-Scratch-filmEr moest vaak onder minder goede omstandigheden gefilmd worden, zonder de reguliere filmers van de Scratch-voorstelling in de weg te lopen en ook niet al te storend overkomen tijdens de avondvoorstellingen. Alhoewel er een summier draaiboek was opgesteld werd vooral een beroep gedaan op de inventiviteit van de filmers.

De interviews moesten in kort tijdbestek, tijdens de pauzes, worden opgenomen met de nodige improvisatie; dit is op haast professionele wijze gedaan door Marge Swaans en Coby Haring Belangrijk is om de gemonteerde film tussentijds aan de anderen voor te leggen voor commentaar en vooral hiervoor open te staan; dit voorkomt tunnelvisie en levert heel wat ”Kill your Darling” momenten. Binnen de LVSL zijn een aantal EHBM (Eerste hulp bij Monteren) medewerkers bereid te helpen. Evenals bij vorige producties, heb ik hier gebruik van gemaakt en Toon Verhoeven, Arie de Ridder en Henk Robbers voor geraadpleegd. Naast montage cursussen en boeken is deze EHBM van wezenlijk belang voor zowel de beginnende als gevorderde editor – een aanrader! Het was een inspirerende en vooral gezellige aangelegenheid en daarom mijn dank aan de belangrijke 'anderen'.

Joop Mosterd

PS De 'making of' beelden leveren aardige hilarische beelden, een goede herinnering.

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)