Henny Hartevelt: vier eerste prijzen!

Hij volgde afgelopen maandag bij LVSL gewoon zijn workshop: Henny Hartevelt, winnaar van vier prijzen op het jaarlijkse Nova-filmfestival met de film “Lonely boy”:

  1. De prijs voor de beste amateurfilm van Nederland
  2. De prijs voor de hoogst gewaardeerde nieuwkomer
  3. De zaalprijs zaterdag
  4. De prijs voor de beste acteur.

henny winnaarZoals bekend wordt een film pas toegelaten op het NOVA-filmfestival als deze door de filmclub en vervolgens door de regio zijn beoordeeld en gekozen.

Een knappe prestatie van Henny en zijn compaan Jan Stap en de leden van de filmgroep Filmkik.

Aan de film “Lonely boy” heeft Henny, zo geeft hij aan, heel wat gedaan: regie samen met Jan Stap, editing, geluid en natuurlijk ook acteren. Voor wie nog wil (na-)genieten van de film: zie de trailer op Youtube.

Henny is zaterdag op het NOVA-filmfestival in Purmerend geweest en wat hem opviel was de professionele ambiance , de leuke sfeer en de liefde voor het vak.

Hij vond het niveau van de vertoonde films hoog, de kwaliteit van beeld en geluid professioneel, maar qua inhoud spraken de documentaires hem minder aan dan de fictie films.

Henny is beeldend kunstenaar en hij heeft zich de laatste twee jaar toegelegd op het filmen. “Ik denk dat ik als beeldend kunstenaar oog heb voor details en dat laat ik mijn films terugkomen”, aldus Henny.

Else van Laere, LVSL-lid, die zondag het filmfestival heeft bezocht onder meer om haar eigen film: “Baby Blues” en om de film “Animaris Annabellis “ van de LVSL-leden Gerard de Boer, haarzelf, Emile de Gruyter en Marion Smit te zien, heeft de honneurs voor Henny waargenomen en de prijzen en bloemen in ontvangst genomen. Elders in de Nieuwsbrief leest u het verslag van Else van haar bezoek aan het NOVA-filmfestival.

De prijs voor de beste NOVA-amateurfilm van Nederland brengt met zich dat de film “ Lonely boy” wordt afgevaardigd naar het volgende Unica –filmfestival ( Unica is internationale unie van amateurfilmers, waarvan de nationale amateurfilmbonden van 33 landen lid zijn) dat in september 2015 wordt gehouden in St. Petersburg.

De makers van de winnende film mogen mee naar St. Petersburg. “Het beeldje dat ik als winnaar van de beste film heb gekregen vind ik mooi, maar de reis naar St. Petersburg vind ik toch wel het mooiste”, aldus een – terecht – trotse Henny.

LVSL mag blij zijn met en trots zijn op Henny Hartevelt en de film “Lonely boy”.

De redactie van LVSL feliciteert Henny en Else van Laere, van wie de film “Baby Blues” tot de drie beste films van het festival hoorde, met hun behaalde resultaten !

Jan van Zoest
31 oktober 2014

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)