VERRASSEND! – verslag van het landelijk filmfestival

Op 25 en 26 oktober was er in Purmerend het National filmfestival voor amateurfilmers. 30 films waren er dit jaar te zien en tot mijn genoegen viel bijna 3/4 ervan in de categorie speelfilm. Drie films hiervan waren van leden van de LVSL-plus: Animaris Annabellis; Lonely Boy en Baby Blues.

winnaar nova1Het was een festival op hoog niveau en met de nodige verrassingen. Zo was er een film (Baantje en de Rat) gemaakt met spelers met een beperking. Deze waren ook in de zaal aanwezig en er ging steeds een gejoel op als ze weer in beeld waren. Na elke film was er een kort interview met de maker/maakster. Aan Henny werd gevraagd hoe hij aan de hoofdrolspeler van Lonely Boy was gekomen!!! Henny kreeg voor zijn rol in Lonely Boy de prijs voor de beste acteur. Voor deze prijs waren ook de 2 motorrijders uit Baby Blues genomineerd.

Aangezien Henny zondag geen tijd had om naar Purmerend te gaan, heb ik voor hem maar de honneurs waargenomen.

En zo betrad ik het podium om voor hem de prijs voor de beste acteur in ontvangst te nemen (bos bloemen en een beeldje).

winnaar nova3winnaar nova5

Daarna mocht ik terug komen om voor hem de zaalprijs van zaterdag in ontvangst te nemen (bos bloemen en een gegraveerde schotel).

Tijd om te gaan zitten kreeg ik niet omdat ik weer terug moest omdat hij de beste nieuwkomer was met zijn film (ja zeker weer een bos bloemen).

Gelukkig mocht ik daarna weer op het podium komen omdat mijn eigen Baby Blues tot de 3 beste speelfilms was gekozen (bos bloemen een mooi zwaar beeldje).

Tenslotte kon ik als een Heintje Davids weer opkomen draven om voor Henny hetzelfde in ontvangst te nemen omdat hij de beste film van het festival had gemaakt.

Met zeker 10 kg aan prijzen en 5 enorme bossen bloemen was ik blij dat ik op het laatste moment had gekozen voor de auto en niet voor de trein.

winnaar nova6winnaar nova7

Het bloemenmeisje

Else van Laere
28 oktober 2014

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)