Verslag van 20 oktober 2014

De voorzitter opent de vergadering om 20u02 en doet een aantal mededelingen. De presentatie kunt u onderaan het verslag downloaden.

presentatie codecs
  • Het onderwerp van de avond is "Geluid". Er zijn 3 sprekers, nl. de heren H. Flick, G. de Boer en N. Entken.
  • Per mail zullen de leden worden opgeroepen voor een extra ledenvergadering met als enig agendapunt het benoemen van een erelid.
  • Zaterdag en zondag vindt een bijeenkomst plaats van de NOVA. 3 films van de LVSL zullen vertoond worden. Voor details wordt verwezen naar de website van de NOVA. De voorzitter waarschuwt er voor, dat het wel even zoeken is.
  • Op 12 november gaat de LVSL op bezoek bij de videogroep Rijnland. Liefhebbers om met de voorzitter mee te gaan kunnen zich bij hem opgeven.
  • De komende clubavond is de workshopavond.

presentatie bitrateInleiding betreffende Format's, Formatteren, Codecs en Containers door H.Flick. De inleiding betreft de soorten format's, het formatteren, de bestaande codecs, containers, en de problemen er mee.

Inleiding betreffende toe te passen Bitrates door G. de Boer. De inhoud van de inleiding betreft de problemen rond het kiezen van de juiste bitrate tijdens de diverse stappen van het proces om te komen tot een videofilm. 

Inleiding betreffende "Geluid" door N. Entken De inleiding heeft als inhoud Mono vs Stereo, Voice-over, Muziek en Voice-over, Verbeteren van geluidsopnamen en enige voorbeelden. 

De voorzitter bedankt de inleiders en spreekt zijn waardering uit over de technische kennis, aanwezig binnen de LVSL. Om 22u20 sluit hij de bijeenkomst.

presentatie geluidJ.H.L. Dijkman
Zoeterwoude

Bijlagen

Presentatie over Codecs van Hans Flick

Presentatie over Bitrate door Gerard de Boer

Presentatie over Geluid door Norbert Entken

 

 

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)