Verslag Open Avond op 29 sept. 2014

Voorzitter André opende deze avond waarvan het thema “filmen en monteren” was. Dat hij dit niet alleen voor belangstellenden hield bleek wel uit de vrij grote opkomst van de leden en verdraaid ook zij staken er weer wat van op.

openavond2014 1De “nieuwelingen” werden van harte welkom geheten en André deelde de avond in een deel vóór en in een deel na de pauze. Nu is dat niets bijzonders op Maandagavond, maar dit maal ontstond er na de pauze een splitsing in de gelederen. En dan moet je oppassen in deze club.

Voor de pauze dus de bekende instructiefilm van André en Paul uit 2011 rond de Burcht in Leiden, terwijl ook nog even de Hooglandse Kerkgracht werd aangedaan. En dan zien wij weer hoe alles fout kan gaan met tilten, pannen, tuinspuiten, scherpstellen, in en uitzoomen. Wie de handleiding van zijn camera nog kan vinden, “Leze hem” want dat doen wij niet bij aanschaf. Scherptediepte, sterke punten, horizon bepalen en natuurlijk de verticale lijnen niet vergeten. Het takje van André bij de stoffage vind ik altijd aandoenlijk, dit keer was het een te dikke tak.

De springer en fout gaan over de as, camerastandpunten, tegenlicht in Katwijk aan Zee, alles passeerde de revue. Ik vergat nog bijna het statief te noemen. Onmisbaar! In Video Emotion las ik iets over de Hip Jib. U voelt het al, het statief voor de heup. Mensen worden ouder en dan moet je ook zittend uit de heup kunnen filmen. Het apparaat is geheel opvouwbaar en past in een eenvoudige boodschappenrek van de rollator. Ik miste echter de waterpas,maar dat schijnt niet zo belangrijk te zijn als je vanuit de heup filmt.

Na de pauze waarin ik slechts één nieuweling kon interviewen en wat nogal ongelukkig ging door het luidruchtig kauwen op de borrelgarnituur van onze club waren twee zalen gereserveerd voor een demo monteren. Leo Voorham kon 13 aanwezigen, waaronder 4 nieuwelingen, tellen en demonstreerde Magix. In het andere zaaltje deed Dick van der Geer het Edius programma voor 11 aanwezigen, waaronder 3 nieuwelingen.

De zittenblijvers in de grote zaal werden bezig gehouden met een filmpje over een osteopaat met katapulttherapie, een dame met witte markeerverf voor fout parkeren, een tekenfilmpje met rode wol en een rood hart en zingende uilen niet van de hand van André ( van Duin).

Na een film met interviews, waarin zelfs onze voorzitter acteerde en een pleidooi hield voor de 3 Octoberviering en de betekenis daarvan voor zijn verdere leven was daar nog de film "meneer den Tonkelaar" als sluitstuk. We kwamen dus niet onder de druk van drie October uit. Advies: Wanneer je eens goed wilt hossen en brassen op dit feest, laat dan je camera thuis!

Wout de Bruijne

openavond2014 2openavond2014 3

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)