De LVSL heeft een nieuwe website

Het zal u niet ontgaan zijn dat de LVSL een nieuwe website heeft. De vorige website werd in juli 2009 in gebruik genomen maar omdat de techniek niet stilstaat, en zeker niet op internet, was het tijd voor een update.

Inhoudelijk zijn er niet zoveel veranderingen maar de techniek en de vormgeving zijn aangepast. Ook de wekelijkse nieuwsbrief kon niet achterblijven en heeft eenzelfde 'jasje' gekregen als de nieuwe website.

websiteWat zijn de grootste veranderingen?

De website is gebouwd in de meest recente versie van Joomla! (versie 3.3). Joomla! is een zogenaamd 'content management systeem' oftewel een systeem dat het voor de gebruiker mogelijk maakt om de artikelen en foto's te plaatsen zonder dat men kennis nodig heeft van 'webtalen' als html, php en css. Kortom het is een gebruikersvriendelijk systeem dat, na enige uitleg, door iedereen te gebruiken is.

Om veiligheidsredenen is het belangrijk om de nieuwste versie van dit programma te gebruiken, en hierin liep onze vorige website wat achter.

Een andere belangrijke verbetering is de aanpassing voor smartphones en tablets. Het gebruik hiervan is de laatste jaren gigantisch toegenomen en uiteraard moet een website hierop ook goed te gebruiken zijn. Dit noemt men 'responsive design', de website past zich aan aan het toestel waarop het bekeken wordt.

Nieuwsbrief

Voor de verzending van de wekelijkse nieuwsbrief maken we gebruik van Laposta. Dit is een geautomatiseerd systeem dat zorgt voor de verzending, mailinglist en een overzicht geeft van hoeveel mensen de nieuwsbrief bekeken hebben. Onder aan de nieuwsbrief staat ook de optie om af te melden voor de nieuwsbrief, en ook dat gaat automatisch.

Een nieuwe website bouwen is een flinke klus waar de Communicatie Commissie regelmatig overleg heeft gepleegd. Ondanks zorgvuldigheid kunnen er toch nog foutjes staan, zowel tekstueel als in de vertoning. Mocht u dus nog dingen tegenkomen die niet goed werken, geef het dan door aan webmaster@lvsl.nl.

Toon Verhoeven
3 september 2014

 
lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)