Er wordt er een jarig...

Het is de eerste maandag van de maand. Maar het is ook de eerste maandag van het nieuwe seizoen en daarom toch maar geen analyseavond. Het is ook het begin van een nieuw schooljaar en daardoor verhinderen educatieve beslommeringen onze voorzitter ons voor te zitten. De honneurs worden, op de vooravond van het eerste decennium van zijn 70ste verjaardag, waargenomen door ons aller Pim, die een gevarieerd programma heeft samengesteld.

Maar eerst de mededelingen:

  • de maandindeling blijft vrijwel ongewijzigd. Voor de cursussen op de tweede maandag hebben zich tot nu 60 deelnemers aangemeld.
  • op de clubavond over twee weken verwachten wij Scoop uit Maassluis.
  • voor de workshops monteren op de vierde maandag hebben zich 70 leden gemeld.
  • op de vijfde maandag houden we open huis met o.a. als doel nieuwe leden te werven. In dit verband heet Pim twee aspirant leden welkom: Sylvia Engel en Adri Doove. Ook heeft Ben Radoux zich, na een aantal jaren afwezigheid, opnieuw aangemeld.
  • Tijdens de reportagedag, gisteren, hebben 8 filmers alle16 'huiskamer' concertjes opgenomen van het Biggg! smallband festival. Wij gaan hier meer van horen en zien.
  • Els van den Dries heeft ons hele digitale archief op schijf gezet, waarvoor een luid applaus zeker op zijn plaats is.
  • De LVSL heeft een andere opslagruimte in gebruik moeten nemen, waardoor er wat goederen, voornamelijk verenigingsshirts, overcompleet zijn. Ook wordt de verenigingsbibliotheek geliquideerd. Het resultaat is een grabbelton die nog enkele weken voortgezet zal worden.

Na de mededelingen vertoont Norbert Entken een vakantiefilm, die ontstaan is als coproductie van de gezinsleden die gewapend waren met 5 smartphones en een minitablet. Norbert verontschuldigt zich voor de matige beeldkwaliteit en het feit dat de film niet voldoet aan allerlei criteria waaraan wij films tijdens analyseavonden zo graag toetsen. Maar dat is nu net de grote charme van deze film. De spontaniteit en de duidelijke pret die, samen met veel regendruppels, bijna van het doek spatten.

Hierna trakteert Pim ons op een gevarieerde selectie van 17 films uit ons archief en in de pauze bovendien op een drankje ter gelegenheid van zijn eerder genoemde verjaardag. Dank Pim en van harte gefeliciteerd. Onze inmiddels gearriveerde voorzitter dankt Pim ook nog voor de bijzonder geslaagde avond en wenst ons wel thuis.

Herbert de Bruijn
1 september 2014

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)