Reportagedag 2014

Eens per jaar organiseert de activiteitencommissie onder leiding van de heer Pim Perquin een reportagedag. Elk jaar is het best wel weer brainstormen wat er nu weer voor leuks te filmen valt voor een filmclub met meer dan 100 leden. In het verleden was er de open monumentendag, de verfilming van een Leids hofje of het filmen van de vele muurgedichten, op meer dan 135 Leidse plaatsen.

Dit jaar viel de eer te beurt aan een muzikaal smallband festival onder de naam BIGG. Iedereen kon zich inschrijven of aanmelden bij Pim. Vol verwachting wachtte hij op de toestroom van deelnemers. Tenslotte was het al weer enkele maanden geleden dat er flink gefilmd werd dus stonden, dacht Pim, vele leden te trappelen om aan te treden. Nou dat viel bitter tegen. Om precies te zijn: er waren maar 8 trappelaars van alle LVSL leden, die graag wilden meedoen: Nick, Michael, Els, André, Toon, Henk, Hans en Patrick. Mario wilde eigenlijk ook dolgraag maar was gekwetseerd en kon zodoende geen camera vasthouden. Samen met Pim zorgde hij voor de inspectie van de troepen.

Iedereen mocht zijn of haar eigen partner kiezen en Pim deelde ons in op de diverse locaties. Er waren 7 plekken rondom de Pieterskerk waar gemusiceerd werd, velen binnen bij de mensen thuis. Zo was er het Prentenkabinet, Ars Aemula, (de teken academie) het atelier van Willem van Scheijndel en het Sythoff Eco Cafe. Ook waren er diverse buitengebeuren plekken.

Door de lage opkomst moesten wij allen bij 2 locaties filmen, wat geen straf was, want zo luister je nog eens naar verschillende muziekstromingen. En die waren er meer dan genoeg. Van Klezmermuziek tot Italiaanse ballades, van jazzy songs, musicals, tot Hot Club de France en Balkan en zigeunerliederen.

Pim had tevoren goed de plekken in zich opgenomen. Hij had de wegafzettingen geregeld, ons voorzien van alle gidsen en wegbewijzeringen. Gezorgd voor broodjes, kroketten, salades en drank. Ook had hij alle locaties bezocht, de cameraplaatsen geïnspecteerd en de bewoners gesproken, want ja, er kwamen natuurlijk niet de minste filmers bij de mensen thuis. Zo konden wij keurig, klaar voor de strijd, aanvangen om klokslag 14.00 uur. Bij stralend weer, een veelheid aan goede artiesten, met zeer veel geïnteresseerd publiek vloog de middag om en was het 17.00 uur het moment om de spullen weer in te pakken en ons gezamenlijk te begeven naar een smaakvol restaurant, waar wij allen konden genieten van een drie gangen menu. Daar konden wij nog lang onze sterke verhalen en ervaringen kwijt.

Om ongeveer 20.00 uur stapten wij naar buiten, niet voordat we uitgebreid van elkaar afscheid hadden genomen en elkaar velen malen bedankten voor de goede samenwerking. Het was waarlijk een uitstekende reportagedag geworden, mede door de voortreffelijke voorbereiding van onze heer Pim Perquin. Het is bijna een wonder dat zo’n man met zo’n bijzondere leeftijd zoveel werk heeft kunnen verzetten, allemaal voor onze club.

Hartelijk dank Pim.

Henk Robbers
2 september 2014

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)