Cinefleur

Het Cinefleur Festival is een manifestatie die gehouden wordt ter promotie van het filmen door amateurs. De manifestatie houdt tevens een wedstrijd in. Aan het festival nemen vijf video- en filmverenigingen uit de Bollenstreek deel:

  • Film- en Videoclub Aalsmeer (FVA)
  • Close-up Haarlem
  • Noordwijkse Film- en Video Club (NFVC)
  • Amateur Film en Videoclub voor de Bollenstreek en omgeving (AMFI'66)
  • Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL)

Het Cinefleur Festival wordt eens per jaar gehouden in januari. De organisatie wordt bij toerbeurt verzorgd door één van de deelnemende verenigingen. De organiserende vereniging neemt geen deel aan de wedstrijd, maar organiseert het festival. In 2017 is het festival, dat in Hillegom werd gehouden, gewonnen door de Leidse Video en Smalfilm Liga. De beste film van het festival was van Else van Laere, lid van de LVSL.

Cinefleur 2021

Het Cinefleurfestival 2021 wordt georganiseerd door de Noordwijkse Film- en Videoclub in het mooie theater de Muze in Noordwijk. 

Zodra de datum bekend is, zal dat hier worden vermeld.

Cinefleur 2020

Het Cinefleurfestival 2020 werd op 2 februari 2020 gehouden in Vogelenzang en werd georganiseerd door Cine’67. Het was een goed bezocht festival. De club met de volgens de jury beste films was Amfi’66 en de beste film werd een film van de Film- en Videoclub Aalsmeer.

Cinefleur 2019

Het Cinefleur Festival 2019 vond plaats op 19 januari 2019 op zaterdagmiddag, Kudelstaartseweg 239, 1433 GH in Kudelstaart. Ook in 2019 won de LVSL dit festival en alweer was ook de beste film van opnieuw Else van Laere, lid van de LVSL.

 

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)