Groen scherm: een hulpmiddel

Een groen scherm is een hulpmiddel om scènes te filmen, die anders heel moeilijk te realiseren zijn: je zelf op de maan of in een onderzeeboot of gewoon op Ibiza. Het principe is eenvoudig: je film jezelf met een doorzichtige achtergrond en je plakt dat in je montage programma op filmbeelden van de maan of die onderzeeboot of Ibiza.

Bekijk eens wat je er zoal mee kan doen, bijvoorbeeld in het Youtube filmpje : https://www.youtube.com/watch?v=qoWEhdcRgi8&t=185s En laat dan je fantasie er op los.

Nu is filmen met een doorzichtige achtergrond niet mogelijk. Daarom gebruiken we een groene achterrond, die we in het montage programma doorzichtig maken. Dat gaan we dus doen: jezelf filmen voor een groene achtergrond. Vervolgens kun je thuis die scène (of scènes) monteren in je achtergrond filmpje. Essentieel is dus dat je een achtergrond filmpje hebt, waarin je jezelf wilt plaatsen. Dus die maan of onderzeeboot of Ibiza. Maar het kan ook de hoge muur van de Burcht in Leiden zijn, waar je vanaf springt. Of tijdens je vakantie in Spanje. Om jezelf in de juiste positie te filmen kun je het beste een afdruk maken van de scène waarin je jezelf wilt plaatsen, zodat je jezelf in de juiste positie kunt filmen. (Iemand anders van je groep bedient dan even je camera.)

Later gaan we dan die filmpjes bekijken.

Gerard de Boer

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)