Verslag Regiofilmfestival 2016

Op zaterdag 23 april 2016 vond het Regiofilmfestival 2016 plaats. Dit filmfestival vond voor het eerst plaats in Leiden en werd voor de Regio ZH'12 georganiseerd door de Leidse Video en Smalfilm Liga.

In een wel heel bijzonder gebouw: de oude Ambachtsschool aan de Haagweg. Vandaag de dag beter bekend als Creatief Centrum Haagweg 4. In dit pand is ook de Leidse Lente gevestigd, een sfeervol café-restaurant.

Om half tien precies werd het filmfestival geopend. De 21 beste films van Regio ZH'12 werden in rap tempo geprojecteerd.


Fotografie: Arie de Ridder

Na iedere film werd de jurywaardering voorgelezen door "Prinses Beatrix". Er waren heel wat prijzen te verdelen, die werden uitgereikt door Emile de Gruijter, de kersverse voorzitter van de Regio. 3 prijzen non-fictie, 3 prijzen fictie, een zaalprijs in de vorm van de Jan Schoonen bokaal, de Mat Gerritsenprijs voor de film met de best overkomende emotie en een Laureaat, de beste film volgens de jury.

De uitslag van het Regiofilmfestival is terug te vinden op de website van de Regio: http://zh12.videofilmers.nl/index.php/zh-ii-festivals/regiofestival-2016.html

André van der Tuijn

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)