Een casting filmen!

Een casting filmen! Op zondag 29 november, mochten Patrick Ransdorp en ik, de casting filmen voor de film "Purgatorium". Een film van Ross Walker. In de "Clifford Studio's" te Amsterdam, maakten we kennis met zijn assistent-producenten Michel en Jurriaan, de regisseur Chuck, en de castingdirector Ineke. Met de regisseur spraken we af dat de een de close-ups zou doen en de ander de totalen en beiden af en toe de half totalen.

Er zouden 12 acteurs/actrices komen voor drie verschillende rollen. Bij iedere auditie werd ik nieuwsgieriger en ging ik het steeds leuker vinden omdat je de rollen en teksten gaat herkennen. Wat vind ik het knap dat mensen zich zomaar opeens kunnen transformeren in een ander persoon. Zeker ten aanzien van een aantal mensen achter een tafel en ook nog met twee camera's. Er sprongen er een paar behoorlijk uit maar eigenlijk vond ik ze allemaal goed. Ik denk ook dat dit mede te danken was aan de rust 'achter de tafel'.

De auditanten werden behoorlijk op hun gemak gesteld. Net als wij, Patrick en ik. We hoorden er meteen bij. Het was geen ingewikkeld camerawerk maar we konden makkelijk vragen stellen en vooral onze gang gaan. Al we een ideetje hadden qua licht of achtergrond of iets dergelijks, werd daar meteen positief op gereageerd. Pas daarna werd het idee bijgesteld als dat nodig was maar, altijd toegepast.

Het was een fijne, leerzame middag. We hebben kennis gemaakt met 'de professionals' en dat is me prima bevallen! Goed volk, goeie vibes. Alleen het wachten.... Maar ja, dat is inherent aan film maken.

Bedankt Ross, Chuck, Michel, Jurriaan en Ineke.

Anneke van Rooijen
Leidse Film en Smalfilm Liga (LVSL)

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)