Technische ontwikkelingen binnen de LVSL

In de eerste helft van 2015 hebben we een aantal zaken binnen techniek vernieuwd en meer up-to-date gemaakt.

  • De mediakast werd vernieuwd.
  • De audio-installatie werd geheel vernieuwd.
  • De vertoning van films ging van de mediaspeler naar een Apple MacBook computer.
  • We archiveren alle films nu op een NAS.
  • De films worden inmiddels alleen nog maar via USB-stick of via WeTransfer aangeleverd.

De films die via WeTransfer worden aangeleverd komen op de privé-computer van Hans Flick binnen, die ze dan weer moet overzetten naar de LVSL-MacBook. Vanaf nu is het echter mogelijk om films via WeTransfer rechtstreeks op de MacBook van de LVSL te zetten. Hiervoor moet de film naar het emailadres van de MacBook worden gestuurd. Het emailadres is: LVSLtechniek@icloud.com

We werkten tot nu toe, voor zover nodig, binnen Vogelvlucht met een (trage) WIFI-verbinding. Om deze werkwijze te verbeteren hebben we, naast de WIFI-verbinding, een ethernetverbinding tot stand gebracht tussen het modem van Vogelvlucht en de LVSL-MacBook. Hierdoor hebben we een storingsvrije en snellere verbinding gekregen.

Ook hebben we met de beheerder van Vogelvlucht afgesproken dat zeer binnenkort het modem vernieuwd wordt en de snelheid van de verbinding fors wordt verhoogd. Zo krijgen we de mogelijkheid om rechtstreeks van de NAS, via een internetverbinding, films te gaan vertonen. Of dit echt haalbaar is zal in de komende maanden worden getest. Zodra hierover meer bekend is zullen we dat weer in de nieuwsbrief vermelden.

Hans Flick

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)