Cursusavond

Voor de leden die zich meer in het film-maken willen verdiepen, biedt de LVSL alle ruimte. Er worden speciale avonden gehouden, waarin het realiseren van een film centraal staat. Alle stappen in dit proces passeren de revue. Tevens kunnen cursussen worden gegeven of sprekers worden uitgenodigd. Het kan ook “gewoon” een “werkavond” zijn.

Het afgelopen seizoen zijn er zogenaamde Doe-avonden gehouden. De leden kregen hier praktische oefeningen op het gebied van Cameravoering, Belichting, Geluid en Fotoverwerking in een videofilm. In 2018 worden er cursusavonden georganiseerd met diverse onderwerpen: Camera in Beweging, Soundtrack en Filmscore, Nieuwste technische ontwikkelingen en Route-animatie.

Vanaf oktober 2012 t/m mei 2013 volgden de leden van de LVSL-Plus de cursus "Alles te Koop", gegeven door Bromet en dochters. Tijdens deze cursus maakten de deelnemers zelf een "betrokken reportage".

Om ook buiten de eigen club te kijken en voor leerzame en nuttige contacten is een aantal LVSL leden daarom ook lid van de landelijke organisatie NOVA. Deze leden behoren tot de sub-groep LVSL-Plus. Deze leden kunnen gemaakte films inzenden voor regionale en landelijke beoordeling, waarbij de film zelfs internationaal vertoond kan worden.

bromet1

bromet2

bromet3

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)