LVSL avonden

De LVSL avonden hebben steeds een bepaalde opzet:

1e maandag: filmanalyse
2e maandag: cursusavond
3e maandag: clubavond
4e maandag: workshops montagesystemen
5e maandag: wedstrijdavond

Filmanalyse
Op de 1e maandagavond wordt een zeer beperkt aantal films van leden gedraaid. Deze films, die uiterlijk een week van te voren moeten worden ingeleverd, worden van commentaar voorzien. Soms door een professional van buiten de club, meestal door een lid van de LVSL zelf. De LVSL wil met deze avonden bewerkstelligen, dat de leden steeds betere films gaan maken. Het wordt daarom erg op prijs gesteld als de maker met het commentaar aan de slag gaat om de film te verbeteren en daarna nog een keer te vertonen.

Doe-avonden
Op de 2e maandagavond van de maand worden er zogenaamde doe-avonden georganiseerd. Op deze avond leren de leden praktisch om te gaan met allerlei onderwerpen. De onderwerpen zijn: belichting, geluid, camerakennis en camerakadrering, interviewtechniek en greenscreentoepassing. Deze onderwerpen worden op deze 2e maandagavond in kleine groepen geoefend.

Clubavond
Dit is eigenlijk een vreemde naam voor deze avond, want alle LVSL avonden zijn eigenlijk clubavonden. Maar op deze avond ontvangen we vaak een andere videoclub die films van eigen leden laat zien. Meestal komen de makers van de films zelf mee en kunnen er vragen worden gesteld over hoe de film tot stand is gekomen.

Ook worden er mensen uitgenodigd die op filmgebied iets kunnen laten zien of te vertellen hebben. Denk hierbij aan cameramensen, regisseurs, filmmakers, etc. Het komt echter ook voor dat een van de eigen leden iets bijzonders te melden heeft en op die manier een clubavond vult.

Workshops montagesystemen
Al vele jaren heeft de LVSL op de 4e maandagavond van de maand montageworkshops verzorgd in diverse montage-systemen. Leden hebben kennis kunnen nemen van Final Cut Pro X, iMovie, Magix, Pinnacle, Adobe Premiere en Edius.

Na deze technische inhoudelijke workshops organiseert de LVSL dit jaar inhoudelijke montageworkshops. Onafhankelijk van welk montageprogramma er wordt gebruikt, wordt behandeld welke keuzes je kunt maken als je een film gaat monteren.

Wedstrijdavond
Deze 5e maandagavond, die slechts twee of drie keer per jaar voor komt, is meestal gereserveerd voor filmwedstrijden. Voor deze wedstrijden wordt - door de Activiteitencommissie - een thema of een titel opgegeven. De leden van de LVSL, alleen of in groepjes, maken aan de hand van dit thema films die op deze 5e maandag van de maand in wedstrijdverband worden vertoond en gejureerd.

Dienstrooster
Een avond van de LVSL vraagt natuurlijk de nodige voorbereiding. Voor diverse te verrichten taken wordt een dienstrooster gemaakt, waarin de "vrijwilligers" vermeld staan die op bepaalde avonden hun taak moeten verrichten. Dit rooster wordt ook in de wekelijkse Nieuwsbrief opgenomen. Meer hierover onder Kalender.

Bijeenkomsten
De bijeenkomsten van de LVSL vinden plaats in: Wijkservicecentrum Vogelvlucht, Boshuizerlaan 5, 2321 SG Leiden.
Aanvang 20.00 uur. De zaal is al open vanaf 19.30 uur. Einde 22.30 uur. Vaak blijven enkele leden daarna nog even napraten.

 

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)